Al salmone - Pizza s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto : Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.Uděláme vláčné těsto, až se nebude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto : Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.Uděláme vláčné těsto, až se nebude…
Maso nakrájíme na malé kousky, cibulku na troše oleje osmahneme a přidáme maso, které osolíme. Necháme zatáhnout a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku.…
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Pizza z nekynutého těsta je superrychlá obdoba populární italské předlohy. Těsto vystačí na dvě tenké pizzy, které obložíme podle své chuti a zásob v chladničce. Do půl…
Brambory nakrájíme na plátky a vložíme do zapékací misky.Rajčata nakrájíme na kousky, sýry nastrouháme nahrubo.Brambory opepříme a posypeme nivou a rajčaty. Smetanu…
Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous…
Zapečené těstoviny jsou velmi rychlým pokrmem pro celou rodinu. V tomto receptu najdete inspiraci na penne zapečené s mletým masem a směsí tří různých druhů sýra. O…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
Z cesta si upletieme mriežky, na ktorých budeme podávať jedlo. Potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Pokial sa to pečie orestujeme na ol.oleji pečeň/játra /. Pred podávaním…
Prsa omyjeme, osušíme a do každého uděláme ostrým nožem kapsu. Mozzarellu rozkrojíme na 4 plátky. Rajče a fetu také na plátky. Kapsu naplníme plátkem mozzarelly,rajčete…
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku, vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Jakmile bude brokolice měkká,…
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou…
Gril rozpalte na maximum. V pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a papriku a nechte 5 minut měknout. Vmíchejte česnek, po minutě přidejte rajčata a noky. Přiveďte k varu…
Cizrnu slijeme, nechame okapat a nasypeme na rozpalenou panev, kde jsme rozpustili trochu masla. Prohrejeme, pridame omyty, osuseny a natrhany spenat, koreni(jakekoliv…
Nejprve si uděláme kvásek – kvasnice smícháme s cukrem, rozpustíme, přilejeme trošku mléka – pozor ne moc, aby se kvasnice „neutopily“a promícháme. Zaprášíme lehce…
Cukety omyjeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vydlabeme dužinu, abychom vytvořily "lodičky" a nepoškodily křehkou cuketovou slupku. Část tvrdé dužiny s peckami vyhodíme.…
Každý filet rozkrojíme / příčně / na dvě části. Pomocí papírové utěrky je vysušíme. Pokapeme citronem, osolíme, opepříme. Na jednu půlku dáme nahrubo nastrouhaný sýr, /…
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Nechte v…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Maso, sýr, česnek a bazalku jsem pomlela, následovně nechala mísit v robotu cca 10 minut spolu s vejcem, solí a pepřem. Vlhkou rukou jsem ze směsi vytvořila kuličky,…
Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Mezi tím si na oleji zpěníme cibulku a zprudka osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou…
Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.…
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Retro okénko: Vzpomínáte na lančmít? I dnes se vyrábí podle norem z roku 1989. Víme, kde ho sehnat a kolik za něj zaplatíte
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná