Celerové lívance
Recept ještě nebyl hodnocenLívance nemusí být jen sladkou záležitostí. Slyšeli jste někdy o celerových lívancích? Jemné zeleninové placičky jsou jednoduché a vyjdou na pár korun. Aromatická vůně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lívance nemusí být jen sladkou záležitostí. Slyšeli jste někdy o celerových lívancích? Jemné zeleninové placičky jsou jednoduché a vyjdou na pár korun. Aromatická vůně…
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku). Květák…
Nejdříve jsem ochutila mleté maso.Vyválela listové těsto, potřela pálivým kečupem, pomazala masem a srolovala.Ostrým nožem nakrájela na kolečka, dala na pečící papír,…
Květák je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Muffiny nemusí být nutně jen sladké. Připravte jejich slanou verzi, která vám svou chutí připomene oblíbenou italskou pizzu. Úspěch sklidí jak u dětských, tak i u…
Nejprve opečeme maso na pánvi, přidáme koření dle chuti a když je maso hotové, přidáme fazole Mexicana (jsou s kukuřicí), případně osolíme. Necháme zchladnout, aby se s…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Na sítu propláchneme a osušíme. Plech vyložíme pečícím papírem, posypeme polovinou strouhaného sýra. Na sýr…
Brambory uvaříme ve slupce a propláchneme studenou vodou. Když jsou brambory chladné, oloupeme, nastrouháme nahrubo, stejně tak nastrouháme pórek (nebo velkou cibuli)…
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené,…
V mléce rozšleháme žloutky, osolíme a postupně zašleháme mouku, až vznikne hustší těstíčko. Na pánvi na rozpuštěném másle pečeme menší palačinky tak, že když palačinku…
Zelí nakrájíme najemno a spaříme ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.Všechny suroviny přidáme k zelí a promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.Na plech vyložený…
Žampiony mezi houbami patří spíše k těm chuťově méně výrazným, proto je doplňujeme výraznějším kořením, nebo na zapékání volíme pikantní sýr. Podáváme s brambory a…
z trochy vody, pár lžic mouky a všeho droždí (vše vezmeme z odváženého množství surovin) vypracujeme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a…
Vyslovíme slovo pizza a vybaví se nám Itálie. Pizza je oblíbené, rychlé a chutné jídlo, nejčastěji jako svačinka nebo rychlá večeře. Při její přípravě doma na těsto…
Maso nakrájíme na malinké plátky, popaprikujeme, popepříme a osolíme, necháme odpočinout naskládané na sebe. Zatím si očistíme kapustičky, omyjeme a dáme do vařící slané…
Kuřecí prsíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky.Na pánvi wok nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme maso. Osolíme a trochu opepříme.Když se maso…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Podzim je obdobím, kdy často připravujeme různé pokrmy z dýně. Plněná pečená máslová dýně, restovanou směsí skládající se z vnitřku dýně, žampionů a sýru, voní po…
Nejdřív si uděláme nočky, aby těsto nabobtnalo, tak do misky vyklepneme vajíčka, která osolíme, přidáme kuskus, nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, nastrouhaný…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, šunku nebo uzené maso a nakrájené knedlíky.Posypeme kořením a vše orestujeme, aby knedlíky chytly…
Maličké rohlíčky plněné sýrem pečeme jako chuťovku, velké rohlíky pak jako přílohu např. k zeleninovému salátu. Uzený sýr jim dodá příjemnou chuť a koření na posypu…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Zajímavosti o kávě, které možná neznáte: Víte, že v tradičním ranním nápoji pijete pecky třešní?
Cuketová omeleta: Šťavnatost zajistí cuketa a k lahodné krémovosti pomůže přeložení omelety, ne její otáčení
Přehled nízkosacharidových diet: S keto dietou se hubne rychle v oblasti břicha, s paleo stravou se vyhneme "chemii"