Pečená cibule se sýrem - rychlá večeře
Recept ještě nebyl hodnocenDvě velké cibule pokrájíme na silnější kolečka a rozložíme je do pekáče, zakápneme 3 - 4 lžícemi oleje, posypeme solí, pepřem a bazalkou a pečeme v troubě asi 20 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dvě velké cibule pokrájíme na silnější kolečka a rozložíme je do pekáče, zakápneme 3 - 4 lžícemi oleje, posypeme solí, pepřem a bazalkou a pečeme v troubě asi 20 minut…
1. V malé misce smícháme chilli, koriandr, olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, kmín. 2. Ve směsi obalíme kuřecí prsa a dáme grilovat na rozpálenou pánev. Kuře takto…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr.K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Rozehřejeme pánev s…
Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Tento jednoduchý recept spojuje jemnou chuť cuket s sladkými rajčaty a aromatickými bylinkami. Přidání sýra a koření dodává pokrmu chuť a výživnost, zatímco jeho…
Jednoduchá podzimní příloha z růžičkové kapusty je velmi rychle hotová a skvěle doplní pokrmy z pečeného či dušeného masa. Česnek a kapustičky spolu výborně ladí a…
Jako první dáme marinovat maso. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do mísy. Přidáme 3 lžíce oleje a šťávu z limetky, přisypeme koření a celé…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Všechny suroviny pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody se zel.bujonem do měkka. Pak necháme vše ochladit a postupně rozmixujeme do krémovité hmoty. Pak…
Na kousku másla umícháme vajíčka (osolená a opepřená ) tak, aby zůstala řidší, pak vmícháme hrášek, dýni a nastrouhaný sýr.Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe…
Ryžu udusíme do mäkka.Huby na pol hodiny namočíme.Kel narežeme na rezance.Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme scedené huby a podusíme 10 minút. Pridáme vajcia a…
Do misky dejte mouku, sůl a tuk. Všechno prsty promíchejte, až vznikne drobenka. Odsypte na talířek část sýra na posypání, zbytek přidejte do těsta. Odeberte trochu…
Kuracie rezne obalim v hladkej muke a na panvici osmazim do ruzova z oboch stran . Dno pekaca pofrkam olejom a vysteliem ho, na kolieska nakrajanou, cibulou. Na cibulu…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a…
Kvetak rozdeleny na male ruzicky uvarime do mekka v osolene vode. Pak vytahneme.Uvareny kvetak vlozime do pekacku, ktery vymazeme maslem.Jeste do nej vlijeme smes z…
Maso smícháme s vejcem, sýrem, mlékem a rozetřeným česnekem, osolíme a na 2-3 hodiny uložíme do lednice.Z vychladlé směsi tvarujeme menší řízky, které obalíme v trojbalu…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazané ploché zapékací nádoby. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 15 minut. Mezitím smícháme…
Do kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm cibulku, která by neměla zhnědnout, stačí jen když zpění.Přidáme na kostičky na krájené kuřecí maso a necháme ze všech stran…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Z květáku si vyloupneme 8 růžic, ostatní, tedy střed si necháme na polévku, umyjeme horkou vodou a necháme ho okapat. Zatím si připravíme do misky vajíčka s trochou…
Hrst mandlí pro zdraví: Proč denně jíst plody, o kterých se píše i v Bibli svaté?
Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!
Klasický dort českých cukráren Harlekýn: Nadýchaný jako obláček je díky sněhu z bílků, typickou chuť dodá pařížská šlehačka