Osvěžující melounové špízy / salát
Recept ještě nebyl hodnocenMelounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení…
Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Smícháme řepu s nastrouhanou Nivou nebo rozdrobenou, když nepůjde nastrouhat.Přidáme…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.Mouku promícháme s troškou soli a zasypeme s ní brambory. Vše lehce promícháme, až se mouka smíchá s brambory a utvoří…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Pokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Vejce plněná sýrem jsou vynikající a chutným pokrmem, který může být ideálním doplňkem vašeho jídelníčku, ať už jako lehký oběd, bohatý předkrm nebo dokonce jako součást…
Hledáte inspiraci co netradičního připravit na Velikonoce? Vyzkoušejte kuřátka z vajec vařených natvrdo, plněné nivovou pomazánkou. Upotřebíte je jako jedlou dekoraci…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…
Pangas je chutná bělomasá ryba s křehkým masem. Maso nemá typickou rybí chuť, proto si ho oblíbili i lidé, kteří běžně ryby nejedí. Výborně se hodí k zapékání, smažení,…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové v každém obchodě, ale domácí je domácí... Během chvilky k nim snadno vyčarujete…
Těstoviny doplněné na sucho restovaným kuřecím masem a dochucené úžasnou jarní bylinkou – medvědím česnekem v kombinaci s plísňovým sýrem. To je náš recept na rychlou…
Na správném posezení u grilu nesmí chybět dresing, který pozvedne chuť grilovaného masa či zeleniny. Vyměňte kupovaný dresing za ten domácí, připravíte ho během chvíle a…
Sýrovo-lilkové špízy jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehký a chutný pokrm na grilu. Kombinace jemného sýra a šťavnatého lilku vytváří spojení chutí, která je…
Lasagne patří k pravým italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. Jednou z nich je tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je směs…
Pokud mají vaše děti rády nugety z fast foodu, zkuste jim je připravit doma. Nic složitého na přípravě není. Výsledek je mnohonásobně chutnější než zmiňované pokrmy. A…
Cuketu můžeme připravit na mnoho způsobů a díky neutrální chuti ji jde snadno kombinovat. Tentokrát ji smícháme s vaječnou směsí, kousky kuřecího masa, špenátem a nivou.…
Vyzkoušejte lahodnou dušenou cuketu, která se skvěle hodí jako příloha k masu nebo jako chutná pomazánka na pečivo. Tato jednoduchá a rychlá úprava cukety vás překvapí…
Jako lehký oběd nebo večeři můžeme připravit další z "cuketoých" receptů. Tentokrát ji zapečeme s Nivou a vejci, dochutíme oblíbeným kořením a hotové ozdobíme nasekanou…
S létem také přichází ruku v ruce bohatá úroda cuket a my hledáme inspiraci, jak tuto zeleninu zpracovat, na každém rohu. Cuketový nákyp se sýrem a mrkví je chutný a…
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci
Nejlepší sushi na světě dělá Čech! Richard Tomáš získal první místo v mezinárodní soutěži World Sushi Cup Japan. Tohle ukázal porotě!
Odborníci radí, jak zacházet se zaplavenými potravinami: I neotevřené konzervy je nutné dvakrát omýt, pozor si dejte hlavně na vodu