Zapečené špagety se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenŠpagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmraženou zeleninu. Osolíme, opepříme, ochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 1,60 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmraženou zeleninu. Osolíme, opepříme, ochutíme…
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …
Hladkou mouku s máslem, solí a vodou spojíme do těsta. Dáme do formy o průměru 24 centimetrů. Pod těsto dáme pečící papír, ale pouze jenom na dno, do krajů není potřeba.…
Do kotlet ostrým nožem nařízneme kapsu.Mírně naklepeme přes sáček, osolíme, opepříme a naplníme ovčím sýrem,(použila jsem korbáče) s kostičkami slaniny a cibulovou natí,…
Mléko trochu ohřejte a rozmíchejte v něm droždí. Zpracujte s moukou a solí na hladké těsto a přikryté nechte kynout, až přibližně zdvojnásobí objem. Troubu předehřejte…
Šunku si nakrájíme na malé kostičky a sýr na malé obdelníky. Pracovní plochu si poprášíme moukou a těsto rozválíme na tenký plát. Z těsta vykrajujeme tvořítkem na…
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin. Mezitím orestujeme hlívu s…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
■čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme šťopku a semínka (někdo má rád i se semínky) ■cibuli…
Do plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Cesnak prelisujeme, petrzlen narezeme nadrobno. Do misky, dozy, ktora sa da dobre zatvorit, pretlacíme cesnak, dame polovicu petrzlenovej vnate (ak bude treba, dodame )…
Uvarenú cviklu nastrúhame na tenké kolieska a rozložíme na tanieriky. Jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na kocôčky, premiešame s oreganom a pažitkou a dáme…
Jeho chuť a aroma zůstává jemné s lehkým nádechem ovčího mléka. Konzistencí je sýr vláčný, takže se doslova rozplývá na jazyku. Ovčí sýr skvěle chutná buď samotný, se…