Můj první aspikový amaroun
Recept ještě nebyl hodnocenAmaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Amaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout…
Pomazánkové máslo s taveným sýrem a rozmačkaným česnekem ušleháme na hladkou hmotu, přisolíme podle chuti. Na podložku položíme 4 krajíce chleba, potřeme pomazánkou,…
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená do zlatova a…
Ocistime maso, omyjeme. Maso si rozkrajime( zjednoho rizku udelame dva. Naklepeme pres folii. Naklepany platek osolime a vlozime na nej sunku a syr. Zabalime do rulicky…
Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.Klobásy…
Sladké i slané koláče zpravidla pečeme v troubě. S tímto receptem však objevíme možnost si koláč připravit i na pánvi. Jeho základem je bramborové těstíčko s bylinkami,…
Hladkou mouku smícháme se špetkou solí. Uděláme kvásek z kvasnic,150 ml vlažného mléka a z cukru a necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do mouky se solí, přidáme olej a…
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji…
Vajíčka se smetanou nebo mlékem osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Toustový chléb potřeme lučinou, poklademe šunkou a plátky sýra, přiklopíme po dvou na sebe a…
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…
Plněná kuřecí kapsa je oblíbená klasika, která se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Náplň ze šunky, sýra, slaniny a krásně barevné zeleniny zaručí krásný efekt při…
Toustový chléb okrájíme ze všech stran a zbavíme ho okrajů. Potom tousty přes sáček rozvalíme válečkem do všech stran.Umístěte jeden plátek sýra na toust pak přidejte 2…
Vyslovíme slovo pizza a vybaví se nám Itálie. Pizza je oblíbené, rychlé a chutné jídlo, nejčastěji jako svačinka nebo rychlá večeře. Při její přípravě doma na těsto…
Francouzský slaný koláč quiche je velice chutný a opravdu sytý. Existuje spousta různých náplní, ale mezi jednu z těch nejlepších patří kombinace brokolice, špenátu s…
Klobásy stočíme a spíchneme párátkem nebo špejlí.Dáme do zapékací nádoby, podlijeme trochou vody a dáme do trouby na 180°C asi na 20 minut.Vyjmeme z trouby a na klobásy…
Milujeme různé obložené chleby, chlebíčky, bagety. Protože jíme i očima, upoutá nás nezvykle nazdobená houska na první pohled. Ozdobně poskládaný salám a sýr ihned…
Prsíčka omyjeme studenou vodou a vysušíme papírovým ubrouskem. Jemně naklepeme aby se maso nepotrhalo. Jemně osolíme a opepříme. Natřeme hořčicí a začneme pokládat…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Sýr se vloží do košíku a udí se při teplotě 40-50°C cca 2 hodiny.Pod košíkem o patro níže je miska s nakrájenou šunkou. Jak postupně kape, smíchá se šunkou. Ještě vláčné…
Použila jsem klasické bílé toasty. Náplň jsem udělala česnekovou pomazánku - tavený sýr, česnek, tatarská omáčka, sůl, pepř. Tousty pokládáme vedle sebe, promazáváme…
Vepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni…
Upečte k obědu výborné rolády z mletého masa s česnekem a šalotkou, plněné plátky šunky, sýru a nasekaným libečkem, zabalené do křupavé slaniny. Roládu nakrájejte na…
Chipsy ze sýra jsou křupavá a chutná pochoutka, která potěší milovníky sýrových delikates. Vyrobené z kvalitního sýra, tyto jednoduché a rychlé chipsy získají během…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, lehce posypeme pepřem, gril.kořením nebo jakým máme rádi. Potřeme křenem, hořčicí. Na jednu polovinu plátku dáme angl. slaninu, na…
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchané domácí bagety, které jsou výborné i druhý den? Stačí použít malý fígl s kynutím
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky