Rukolový salát pro milovníky kozích sýrů
Recept ještě nebyl hodnocenRukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince. Ořechy nahrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince. Ořechy nahrubo…
Kýtu nakrájejte na čtyři stejně velké plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Plátky poprášené hladkou moukou opečte na olivovém oleji. Pak je vyjměte a šťávu vypečte na…
Troubu předehřejte na cca 180 st, celer oloupejte, pokrájejte na menší kusy a nakrájejte na velmi tenké plátky, pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. …
Do mísy nasypeme mouku, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Zamícháme a přidáme máslo. Prsty promícháme jako bychom dělali drobenku. Poté přilijeme 2/3 vody a…
V misce vyšleháme máslo s měkkým tvarohem, nastrouhaným sýrem a mletými vlašskými ořechy.Přidáváme podle potřeby Lučinu. Dochutíme solí a z hmoty vytvoříme kuličky …
V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě…
Švestky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Naložíme je do vína a marinujeme alespoň tři hodiny. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na grilu opečeme z obou stran asi dvě minuty. …
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ho ve směsi osolené vody a mléka se špetkou cukru (aby si uchoval krásně bílou barvu). Vývar můžeme použít na přípravu květákové…
Troubu předehřejeme na 190 °C. Těsto rozkrájíme na 6 čtverců, kterými vyložíme košíčky o průměru cca 7-9 cm. Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme jej na másle asi 3-5…
Sýr s modrou plísní rozdrobíme do misky s tvarohem a společně ušleháme na hladký krém, do kterého po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Broskve slijeme a necháme…
Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.Sýry nastrouháme.Uzené maso pokrájíme na malé kousky.Pekáček nebo misku…
Žampiony nakrájíme na větší kusy (na poloviny), cuketu nakrájíme na větší kostky. Na pánvi rozpálíme olej. Žampiony orestujeme dozlatova, přidáme cuketu a lehce osolíme.…
Špenát vložíme do misky a přelijeme vařící vodou, pár vteřin „louhujeme“ a poté zchladíme ve studené vodě, dáme do cedníku vykapat. Poté ze špenátu vymačkáme přebytečnou…
V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a na mírném ohni 20 minut opékejte, aby změkla a trochu se zbarvila. Přidejte houby, cukr, sůl a pepř. Solte málo, sýr je slaný.…
Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Necháme trochu vychladnout a nasekáme najemno. V míse smícháme s rukolou, nastrouhaným sýrem, slunečnicovými semínky, osolíme. …
Sýr nastrouháme, smícháme s pomazánkovým máslem s příchutí, jogurtem a tvarohem. Přidáme špetičku uzené papriky a vyšleháme dohladka.Podáváme s celozrnným pečivem.
Nejprve na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Po mírném zhnědnutí ji zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Odstavíme.Mezi dva…
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu tzv. na skus. Než budou hotové, připravte směs z pórku a tuňáka.Pórek důkladně propláchněte a nakrájejte na plátky.…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně prsty naklepeme. Všechny přísady na marinádu smícháme v misce a obalíme v ní kuřecí prsa. Přikrytá je marinujeme v chladničce po…
Pokrájame si šampiňóny , krátko podusíme ( stačí 10 min. ) , uvedené suroviny pokrájame , jenskú misu vytrieme olejom, navrstvíme suroviny, (cibuľa, paprika, šampiňóny…
Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.Ořechy opražíme v…
Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým…
Že v jednoduchosti je krása, vám dokáže tento snadný recept na ředkvičkovou pomazánku s mandlemi. Pomazánku podáváme posypanou sýrem s modrou plísní, jehož výrazná chuť…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Dokonale zlatá a zdravá pokožka: Potraviny, které vám zaručí krásné i bezpečné opálení
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?