Šneky z listového těsta 1
Recept ještě nebyl hodnocenVyválené těsto namažeme kečupem. Naklademe na něj salám a sýr. Pomalu rolujeme jako ,,palačinku". Nakrájíme na plátky. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyválené těsto namažeme kečupem. Naklademe na něj salám a sýr. Pomalu rolujeme jako ,,palačinku". Nakrájíme na plátky. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku.Z mléka nebo smetany a trojúhelníčku si uděláme sýrovou omáčku tak,že mléko ohřejeme a přidáme sýry a bylinkovou vegetu.Přivedeme…
Nadrtíme sušenky, promícháme s rozpuštěným máslem a rýžovým sirupem a napěchujeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dáme do lednice.Vyšleháme vychlazenou…
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.Na každý řízek položíme šunku a sýr. Přeložíme a párátkem propíchneme tak, aby sýr při smažení nevytékal.Obalíme v…
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo. Na trošce…
Na plátky slaniny položíme očištěná játra, posypeme libovolným kořením, přidáme měsíček cibule, zabalíme a mírně posolíme.Vložíme na rozpálený tuk a zprudka opečeme ze…
Do kastrolu dáme olej a na něm zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, po zpěnění přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak a vaříme, dokud není…
Suroviny necháme v pekárně zpracovat programem Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme, naplníme, zavineme a dáme kynout na bagetový…
Řapíky celeru nakrájíme na přiměřeně dlouhé kousky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Po okapání je skládáme do zapékací misky, posypeme nasekanou šunkou, strouhaným…
Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu…
Sýr nastrouháme do misky, přidáme nakrájená kuřecí prsa na malé kostičky, vejce, koření, mouku a vše důkladně promícháme.Na pánvi s kapkou oleje pomalu smažíme placky z…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme uvařené těstoviny.Šunku nakrájíme na kostičky, nakrájíme nať z cibulky, petrželku a přidáme k…
Ve špajzu překáží zbytek fazolí, překládá se z místa na místo. Pak to spadne, rozsype se. Tak co s tím. Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když…
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
Rychlá a takřka bezpracná večeře, to je sen každého, kdo nechce trávit v kuchyni zbytečný čas. Základ tvoří těsto z podmáslí a nahoru si každý může dát to, co má rád.…
Jednoduché a chutné polévky zasytí nejen na oběd, ale i na večeři. A mezi takové se řadí i tato krémová bramborová s česnekem. Doplnit ji můžete vašim oblíbeným zrajícím…
Vejce uvaříme natvrdo, po zchladnutí je oloupeme a pokrájíme na plátky (třeba na kráječi vajec). Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na…
Kdo by neměl rád smažené vaječné topinky! Zvlášť když je vytuníte zajímavými přísadami. Sýrem ochucené těstíčko, které je dokřupava opečené na krajíčku veky, s pořádnou…
Ohlásila se vám na večer návštěva vy nevíte jaké rychlé pohoštění ke skleničce dobrého vína zvolit? Listové zakroucené tyčinky se šunkou a sýrem, provoněné oreganem a…
Zimní salát, dle receptu Petra Novotného, zaručeně překvapí všechny vaše strávníky nejen na běžné oslavě, ale i na silvestrovské party. Zelenina a ovoce jsou v salátu…
Milovníci sýrů jásejte! Máme pro vás jednoduchý recept na skvělé makarony se sýrem. Uvařené těstoviny smícháme se sýrovou omáčkou, dokořeníme a společně zapečeme v…
Gratinované brambory jsou lahodný pokrm. Díky smetaně a použitému koření se do tenkých plátků nakrájených brambor dostane maximum chutí. Tyto brambory můžete použít…
Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a jemně delikátní chuť
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Hostina na svatého Martina: Uvařte si husí polévku kaldoun podle Marie-Janků Sandtnerové!