Květák (brokolice) po italsku
Recept ještě nebyl hodnocenRůžičky květáku nebo brokolice jenom krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžičky květáku nebo brokolice jenom krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli,…
Špagety uvaříme a necháme pod pokličkou ještě 10 minut, poté do nich vlijeme hrášek i s nálevem a necháme ještě 5 minut stát. Mezi tím si nakrájíme anglickou na malé…
Mrkve oškrábeme, omyjeme, jablko také omyjeme a vykrojíme jadřinec. Do misky nastrouháme jablko na hrubších otvorech tak, že slupka zůstane v ruce, mrkve nastrouháme…
Cviklu nastrúhame na tenké plátky.Prešľaháme ocot, 1 lyžicu oleja, rascu a soľ a premiešame s cviklou. Cviklu preložíme na tanier.Okolo cvikly rozsypeme nakrájané…
Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, dobre umyjeme a vložíme do misy s osolenou vodou, do ktorej pridáme šťavu z polovice citróna a kolieska nakrájané z druhej…
Na oleji podusíme huby asi 20minút. Potom pridáme na kolieska narezaný pór, osolíme, okoreníme. Podusíme ešte 10 minút. Tekutina musí byť vydusená. Necháme prechladnúť,…
Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Ze 450 gramů ho zbude cca 250, které dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, muškátový květ, česnek, nastrouhanou Nivu (nebo…
Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel.Uvařené telecí maso…
Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky.…
Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen…
Rajčata spaříme, oloupeme, vyndáme pecky s dužinou a nakrájíme na malé kousky, papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na…
Uzenáče i lososa rozmělníme do misky, přidáme máslo, sýr, majolku, zakysanou smetanu a vše utřeme do hladka. Nakonec dáme nastrouhanou očištěnou mrkev nadrobno, vmícháme…
Opláchneme salátové listy a necháme okapat nebo odstředíme. Omytou, osušenou hrušku nastrouháme škrabkou na julienne nudličky, pokapeme limetkovou šťávou. Granátové…
Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici. Přisypeme těstoviny (klidně…
Housku rozkrojíme a opečeme v toustovači. Mezitím z vejce usmažíme volské oko a opečeme anglickou slaninu.Poté zeleninu nakrájíme na plátky a vrstvíme s vejcem,…
Do mísy dáme mleté maso, vejce, strouhanku, šlehačku, sůl, pepř, nasekaný tymián, jemně usekanou cibulku a vše spojíme. Chvíli necháme odpočinout, bude-li třeba,…
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).Rozinky…
Kapustu vložíme do mísy a přelijeme horkou vodou. Necháme cca 15 minut namočenou.Podle návodu uvaříme rýži.Mezitím si na drobno nakrájíme cibuli. Prolisujeme stroužek…
Na pánvi rozpustíme máslo. Mezitím vyšleháme vajíčka (ručně, vidličkou).Do vyšlehaných vajíček přimícháme lehce mléko, sůl, pepř a pesto (podle chuti).Těsto vylijeme na…
Do hrnce (velikost podle toho, kolik budeme dělat omelet) dáme vařit vodu. Nakrájíme do misky kousky očištěných paprik, cibulku, přidáme pár kuliček hrášku (může být i…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno. Česnek namačkáme. Zamícháme do masa.Do směsi přidáme med a kečup (já používám pálivý).…
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.Očištěný…
Z mléka, mouky, soli, vejce a rozpuštěného vlahého másla připravíme těsto na palačinky. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto bylo spíš řidší. Necháme 10 minut nasát…
Kuchařem se stal omylem, pak ale vařil v čínské Šanghaji i v nejlepší restauraci světa. Šéfkuchař Ondřej Hutník nám prozradil, o čem ještě sní...
Je vaše lednice plná? Možná v ní máte těchto 9 potravin, které tam ale rozhodně nepatří!
Redakční rádce: Jak si vybrat ten nejlepší kuchyňský robot podle výkonu i materiálu a kolik vás to bude stát?