Domácí sýr z domácího kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenPracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 115 kJ / 28 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Pracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Suroviny na omládek dobře umícháme a necháme kynout 45-60 minut.Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho 1-1,5 hodiny kynout, v průběhu té doby ho asi…
Banány, skořici a syrovátku rozmixujeme ponorným mixérem a dosladíme hnědým cukrem nebo medem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte,…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Suroviny, jak jsou v pořadí, dáme do domácí pekárny, zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na kousky, (jak velké chceme housky), upleteme a necháme ještě…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
V syrovátce rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Vykynuté těsto propracujeme, válečkem rozválíme na…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na rozehřáté máslo osmažit, přidáme mouku a uděláme hnědou cibulovou jíšku do které vylijeme syrovátku s vodou v poměru 1:1 a…
Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme…
Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí…
Je to velikonoční polévka takříkajíc z jednoho hrnce. Vývar (původně ze šunky, když se ještě v domácnostech vařila) nakrmíme různorodými kousky mas, klobás. Doplníme…
V horké letní dny přijde určitě vhod něco na osvěžení. Koktejl z kustovnice čínské, kterou známe spíš pod názvem goji, nás může překvapit svoji zajímavou a ničím…
Večer si do mísy dáme 50g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12hod, by…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. …
Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké (běžný postup). Zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, necháme ještě 15…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik).Upečený chleba vyklepneme a dáme vychládnout na…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…