Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tahini - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 628 kJ /
628 kcal
Bílkoviny20,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,00 g
Tuky52,00 g
– nasycené8,00 g
– nenasycené44,00 g
–– mononenasycené20,00 g
–– polynenasycené24,00 g
––– omega 30,70 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy16,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Tříbarevný salát

Tříbarevný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Výrazný salát z rukoly, nakládaných rajčat a sýru s modrou plísní skvěle doplní jakékoliv grilované maso či rybu. Můžete jej také podávat samostatně a doplnit kousky…

hosta

10 min

Zeleninový bulgur

Zeleninový bulgur

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…

mysulka

40 min

Cizrnová kaše Videorecept

Cizrnová kaše

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody.Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini…

Kureci shawarma

Kureci shawarma

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…

Hummus s dýní

Hummus s dýní

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky (dýni hokkaidó nemusíme loupat, ostatní druhy ano) a uvaříme v malém množství vody doměkka. Případně můžeme dýni upéct v troubě,…

petram

30 min

Základní hummus

Základní hummus

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Přes noc namočenou cizrnu slijte, dejte do většího hrnce, přidejte 2 a půl litru vody a prášek do pečiva a přiveďte k varu. V otevřeném hrnci vařte 2 hodiny, dokud není…

Chumus - pomazánka z cizrny

Chumus - pomazánka z cizrny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme…

Mrkvovo-fíková pomazánka

Mrkvovo-fíková pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Fíky rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. V misce smícháme se sýrem, jemně nastrouhanou mrkví, citronovou šťávou, tahini, nakrájenou pažitkou a promícháme.Podle chuti…

Cizrnová pomazánka s pažitkou

Cizrnová pomazánka s pažitkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Namočenou cizrnu uvaříme do měkka v čerstvé vodě. Když je uvařená, pustíme do ní proudem studenou vodu a cizrnu jemně mneme mezi prsty, tak se jednoduše odstraní slupky.…

Hummus s květákem

Hummus s květákem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout. Poté ho rozmixujeme s cizrnou,…

petram

30 min

1 2 3