Čertovská roláda
Recept ještě nebyl hodnocenČertovská roláda se bude perfektně hodit pro období Mikuláše a skvěle vám osladí první adventní týden. Karamelová náplň s oříškovo-čokoládovým krémem, oplatkami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 16,00 g |
– nenasycené | 14,00 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 56,00 g |
– cukry | 36,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Čertovská roláda se bude perfektně hodit pro období Mikuláše a skvěle vám osladí první adventní týden. Karamelová náplň s oříškovo-čokoládovým krémem, oplatkami a…
Plněné ořechy podle receptů našich babiček k Vánocům neodmyslitelně patří. Tak se pusťte do práce! Křehké oříšky, plněné punčovou náplní po pár dnech krásně změknou, jak…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené, dělá se až na poslední chvíli a většinou se sní nejdříve. Vyzkoušejte tatrankové kuličky, které překvapí svojí křehkostí a křupavostí…
Snadné a nepečené cukroví je vaše oblíbené? Vyzkoušejte jej z lískooříškových tatranek s nádechem rumu a obalené v kokosu. Je snadné, krásně ozdobí stůl a navodí tu…
Toto výborné jednoduché cukroví ozvláštníme trochou namleté tatranky, kterou přidáme do těsta. Příprava je snadná a s těstem se dobře pracuje. Těsto vtlačíme do formiček…
Nepečené kuličky všeho druhu jsou velmi jednoduché na přípravu, nejjednodušší na servírování a konzumaci a přitom nejoblíbenějším druhem vánočního pečiva. Pro jejich…
Nepečené cukroví to vždycky jistí, když nemáme na nic jiného čas. Navíc to je cukroví velmi oblíbené a jeho chuť můžeme ovlivňovat různými poměry surovin. Rády vám s…
Oblíbené tatranky se často používají třeba na nepečené kuličky. V tomto receptu však turistickou svačinku použijeme na pečené pracny. K nastrouhaným tatrankám, kromě…
Sladká jídla ocení zejména děti, ale takové kynuté knedlíky potěší i dospělé strávníky. Dovnitř můžete dát své oblíbené ovoce a nahoru posypku z Granka, tatranky. Nebo…
Toto jednoduché cukroví má zajímavou chuť díky strouhané tatrance přidané přímo do těsta. Díky skořici a mletým vlašským ořechům pěkně voní. Cukroví ozdobíme libovolnými…
Jednoduché těsto dochutíme nastrouhanými tatrankami a trochou rumu, který řezy příjemně provoní. Po upečení je ještě potřeme čokoládovou polevou a výborný rychlý moučník…
Oplatky a máslo nastrouháme na hrubo a smícháme se zbytkem ingrediencí. Vypracujeme těsto, které necháme ve fólii do druhého dne rozležet.Formičky přestříkneme sprejem…
Nepečené cukroví si nachází stále větší oblibu. Je možné ho připravit na poslední chvíli, je nenáročné a s jeho přípravou vám mohou pomoci velmi rády i děti. Je velmi…
Tatranky a sójové suky umeleme, přidáme k nim mouku, cukr, nastrouhané máslo, vejce a vypracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.Pak z něj…
Heru vymícháme s cukrem, přidáme rum, kakao, oříšky a nastrouhané Tatranky. Dáme ztuhnout do lednice. Pak tvarujeme kuličky, které obalujeme v oříškách. Uchováváme v…
Tatranky s kokosem umeleme, přidáme na vál k mouce, cukru a promícháme. Do důlku nastrouháme ztužený tuk, vyklepneme vejce a vypracujeme těsto. Formičky plníme asi do 1…
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na…
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz. a vysypaný plech, dáme péct.(zkouším spejlí) 170°C cca 20-25 minut. Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod, které…
Arašídy si umeleme a opražíme na pánvi. Tatranky nameleme. Čokoládu společně s nutelou rozpustíme ve vodní lázni, přidáme namleté tatranky a hrst namletých opražených…
Tatranky nameleme na mlýnku, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme.Obalujeme v kokosu a ořechách.A můžeme podávat.
1 vejce ušlehat s 70g pískového cukru do pěny pak přidáme 50ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100ml mléka, 125g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Upečené vyklopíme,…
Z mouky, Hery, cukru a žloutků si připravíme linecké těsto, které dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice. Pak ho vyndáme, rozválíme a vykrajujeme tvary rohlíčků. …
Na piškot vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a vodu a zamícháme mouku s práškem do pečiva.Pečeme při 170°C na vymazaném a vysypaném plechu.Na krém uvaříme…
Heru vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, mléko, kypřící prášek a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme buď ve formě nebo…
Vsaďte na vlašáky a provoňte svou kuchyni skvělými recepty!
Jídelní rozmary slavných: Herečka Jennifer Lopéz nesnáší lososa, ujíždí na čokoládových sušenkách a nikdy neodolá kuřeti v rýži
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert