Kuřecí prsíčka v jablečném župánku
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce si dáme vařit jablka s bílým vínem a skořicí, do změknutí Uděláme si těsto tak že mouku smícháme s vajíčkem, přidáme trošku vody a oleje a s tím vším smícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce si dáme vařit jablka s bílým vínem a skořicí, do změknutí Uděláme si těsto tak že mouku smícháme s vajíčkem, přidáme trošku vody a oleje a s tím vším smícháme…
Listové těsto si vyválíme na tenký plát a naktajíme na 5x5 čtverečky. Doprostřed dáme trošku kečupu, na kolečka nakrájený párek a posypeme bazalkou. Můžeme přidat trošku…
Listové těsto si rozdělíme na dva díly. Každý z nich vyválíme, nakrájíme rádýlkem na pletený závin, posypeme strouhankou. Nastrouháme jablka, přidáme skořici, rum,…
V pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem, přidáme nakrájenou anglickou na papírové plátky, zarestujeme, přidáme papírově nakrájené houby, zarestujeme, osolíme,…
Těsto rozválíme, marcipán (váleček v průměru asi 3 cm) nakrájíme na plátky asi 0,5cm silné, Těsto nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme vždy marcipán a mandli. Zabalíme…
Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Do otvoru vložíme čokoládu. Lístkové těsto vyválíme a nakrájíme na pruhy 1-2 cm široké. Jablko omotáváme pruhem těsta od spodu…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme.Na troche oleja orstujeme narezanú cibuľu. Pridáme rozmixovaný kel, osolíme, okoreníme a…
Filety okoreníme, posypeme paprikou a osolíme. Cesto rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme tak, aby sa dal filet zabaliť. Na cesto položíme list mangoldu,…
Na pracovní plochu si nasypeme mouku, těsto rozválíme válečkem, vykrájíme na potřebné tvary a plníme. Hotové šátečky uzavřeme, potřeme vajíčkem a ve vyhřáté troubě…
Žampiony oloupeme,pokrájíme,rovněž pokrájíme i papriku a oloupaný česnek na plátky.V pánvi rozehřejeme máslo,přidáme česnek,žampiony a dusíme dokud se tekutina neodpaří…
Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje…
Těsto rozdělíme na polovinu. První vyválíme tak, aby asi o 3-4 cm převyšovala dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou. Dno…
Kuře obereme a nakrájíme na malinké kousíčky. Mrkev nakrájíme na malé kostičky, přidáme ke kuřeti, dál přidáme slitý sterilovaný hrášek, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř…
Oloupaná a odjadřincovaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme cukry, pudinky, rozinky nebo oříšky, to vše smícháme a pokládáme na vyválené listové těsto posypané…
Listové těsto na pečícím papíře rozkrájíme na osm obdélníků, odřízneme rohy dokulata (ze zbytků uděláme devátý oválek).Oloupaná jablka nastrouháme na plátky, prosladíme…
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme a na troše másla přikryté upečeme téměř do zlatova. Před zezlátnutím vyndáme a necháme trochu vychladnout. Na výpeku osmažíme…
Upečené palacinky natrieme plnkou. Štrúdľové cesto uložíme na seba a prekrojíme na 4 časti ( ja som mala v bal. 4 ks). A môžeme začať natierať najprv olejom, potom…
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho scedíme a rozmixujeme.Ku kelu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr,…
Listové těsto rozválíme na vále, pokud možno na obdélníkový tvar. Oddělíme bílky od žloutků (ty nebudeme potřebovat) a ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po…
Závin vytvoříme jako každý jiný jen s tím rozdílem že zabalený závim zamotáme ještě do sítě z vnitřního sádla, pečeme jako klasický závim. Závim má úžasnou vůni a…
Celý plát těsta jsem potřela rozpuštěným máslem. Dále jsem na těsto nasypala třtinový cukr. Použít můžete samozřejmě i klasický a množství určíte sami.Na těsto jsem…
Nastrouháme brambory, přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí,vejce, vločky a nakrájené škvarky. Sůl, čubřicu a česnek podle chuti a vše zahustíme moukou. Necháme v…
Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Taylor Swift miluje řízek, vodku s colou a tohle hovězí, dušené na víně
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí
Špagety marinara: Základem jsou čerstvá rajčata, voňavé středomořské bylinky a troška parmazánu, přípravu lehce zvládne i začátečník