Mánkův kapr v listovém těstě
Recept ještě nebyl hodnocenFilety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Toubu předehřejeme na 220°C. Než se dostatečně rozpálí, vyválíme listové těsto (nebo použijeme již koupený vyválený plát na pečícím papíru), pomažeme ho Cikánskou…
Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik ( veľkosť podľa plechu ). Jeden plát cesta uložíme na plech. Všetky prísady na náplň dobre premiešame a…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
1. Do mísy nakrájíme na kostky papriky a rajčata, přistrouháme cuketu. Vzniklou směs ochutíme kořením a osolíme. 2. Listové těsto s trochou mouky rozválíme na plech a…
Každý "syreček" zabalit do plátku slaniny nebo šunky. Těsto vyválet na cca 3mm, dělám na 2 poloviny, z každé vznikne 6 obdélníků cca 18x12cm. Doprostřed každého…
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.Přidáme vaječný likér a smícháme.Na vále…
Půlku zakysané smetany dám do misky, přidám rozpuštěné máslo, cukr a promícham. Listové těsto rozkrájím na přibližně 6cm x 13cm. Marmeládou potřu půlku těsta, dám…
V misce smícháme zcezeného tuňáka, posekaný špenát, lučinu, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.Vyválené listové těsto nařežeme na čtverečky. Do středu dáme lžičku…
Cottage smícháme se lžící vody a semínky chia a necháme odpočívat. Z listového těsta vykrájíme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Očištěnou mrkev…
Rozválíme a připravíme si těsto.Připravené těsto potřeme hořčicí a poté nakrájíme na široké pásky - proužky. Proužek po proužku obmotáme kolem nožiček párků.Poté…
Těsto dáme na plech a na pečící papír. Tavený sýr necháme změknout (vyndáme z lednice) pak ho rozetřeme po celém těstě. (Můžeme vše posypat předsmaženou cibulkou.…
Sušené švestky namočíme den předem do červeného vína.Listové těsto vyválíme a potřeme tabascem nebo chilli. Těsto rozdělíme rádýlkem na čtverečky, na ně dáme plátek…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů C. Kuřecí stehenní řízky očistíme a z obou stran lehce zaprášíme kořením na kuře. Na každý stehenní řízek dáme vedle sebe 2 plátky…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.Plát těsta rozválíme a…
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Těsto popícháme…
Těsto rozválíme rovnou na plechu. Pomažeme jej rozšlehaným vejcem, hned poprášíme paprikou, solí, pepřem, semínky, na kolečka nakrájenými olivami a sýrem. Pokapeme…
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme šťávu. Kdoule omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vypeckujeme a…
Tvarohy, pudinky, 2 vejce a borůvky rozmícháme v míse, podle chuti osladíme. Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny. 1. polovinu vyválíme na velikost plechu, posypeme…
Listové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Z listového těsta vyválíme přibližně půl cm silný plát, poté ho rozdělíme na stejné čtverce.Připravíme náplň z tvarohu, cukru,…
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.Na náplň…
Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova, spolu…
Listové těsto rozválíme na dva pláty, naplníme strouhanými jablky, rozinkami, osladíme, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, svineme. Pečeme na 200°C asi 20 minut na…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima