Měkké vánoční perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenVánoční perníčky, které potěší i ty, kteří vyznávají veganský styl života a rozdíl v jejich chuti od těch normálních, je téměř minimální. Po upečení jsou perníčky krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 605 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 8,50 g |
– nasycené | 1,70 g |
– nenasycené | 6,80 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vánoční perníčky, které potěší i ty, kteří vyznávají veganský styl života a rozdíl v jejich chuti od těch normálních, je téměř minimální. Po upečení jsou perníčky krásně…
Tofu, mléko, sirup a vanilku rozmixujte v mixéru na hladkou kaši. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťtě čokoládu, nechte cca 5 minut chladnout a poté přidejte spolu s…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
Formu o průměru 20-25 cm vymažeme rostlinným olejem nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy dáme mléko, smícháme ho s octem a necháme asi 5…
Sladké brambory omyjeme, osušíme a dáme na mřížku do trouby. Pečeme při 200 stupních podle velikosti cca 35-55 minut. Mezitím připravíme bylinkový dip. Tofu, česnek,…
Granola: Troubu předehřejte na 170°C, dva plechy vyložte pečícím papírem a vymažte je kokosovým olejem.Všechny ořechy nasekejte na větší kusy, dejte do mísy a přidejte…
Tempeh nasekejte na menší kousky. Silken tofu rozmixujte se sušeným droždím, hořčicí, citronovou šťávou, česnekem. Přidejte špenát a tempeh a párkrát zapulzujte. …
Salát a špenát dobře omyjte, osušte a natrhejte do mísy na menší kousky. V mixéru (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte mandle, poté přidejte všechny ostatní ingredience na…
Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba). Mezitím…
Asi hodinu před přípravou namočte kešu oříšky do vody. Krabičku s tofu rozřízněte a celý kus tofu opatrně vyjměte. Opláchněte, zabalte do většího množství papírových či…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek