Uzený tolstolobik
Recept ještě nebyl hodnocenTolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet.Před uzením…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 776 kJ / 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 13,50 g |
– nasycené | 2,91 g |
– nenasycené | 7,93 g |
–– mononenasycené | 6,14 g |
–– polynenasycené | 1,79 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 0,28 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet.Před uzením…
Očištěné kousky ryby osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Opečeme z obou stran na másle s olejem v pánvi do zlatavé barvy. Dáme stranou, pokapeme citronovou šťávou…
Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť. To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú…
Filety zbavíme kůže, pinzetou vytaháme větší kosti, nakrájíme na kostky a dáme do mixeru.K rybě nastrouháme pomerančovou kůru (1 lžičku), přidáme žloutek, drcená…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika /ještě nebyl tučný. Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal…
Hubněte pomocí sedativ nebo s tasemnicí v břiše! Nejšílenější diety světa, které opravdu existují
K čemu může být dobrý hazard? To nejlíp věděl hrabě ze Sandwiche
Smažený sýr podle šéfkuchaře Hynka Vávry: Základem je kvalitní sýr a dokonalé křupavosti docílíme díky triku při obalování