Pomazánka z tresčích jater a Lučiny
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 631 kJ / 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 68,00 g |
– nasycené | 16,00 g |
– nenasycené | 50,00 g |
–– mononenasycené | 34,00 g |
–– polynenasycené | 16,00 g |
––– omega 3 | 6,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Tresčí játra jsou vynikající pochoutkou, kterou si můžete vychutnat v různých úpravách. Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem je jednoduchý a chutný recept,…
Máte v zimě často chuť na tresčí játra? Žádný div. Nedostatek sluníčka brání vašemu tělu ve výrobě vitamínu D. Tresčí játra ve svém tuku tento vitamín a mnohé jiné tělu…
Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na…
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Tresčí játra rozetřeme se sýrem, přidáme nakrájená vejce s cibulí, hořčici a nasekané bylinky. Promícháme, podle chuti přisolíme a mažeme na pečivo, hodně posypeme…
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a…
Uvaříme kašičku z mléka a mouky. Vychladlou přidáváme po lžičkách k máslu a utřeme ji pak s játry. Přidáme jemně sekanou cibulku i pažitku a citrónovou šťávu.Pomazánku…
Změklé máslo, sýr a žloutky utřeme a přidáme ostatní ingredience. Nakonec posekané bílky. Zamícháme. Pomazánkou potřeme domácí kaiserky. (viz recept na kaiserky v…
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozřízneme je napůl a rozdělíme na žloutky a bílky.Žloutky utřeme se solí, pepřem, Lučinou a tresčími játry (slijeme z nich…
Tvaroh smícháme s nakrájenou pažitkou a tresčími játry. Dochutíme solí a pepřem.
Plátky šikmo nakrájené veky, asi 1 cm široké, jsme namazali máslem a pokladli kousky tresčích jater. CHlebíčky jsme zdobili kroužky čerstvě nakrájené cibulky a kořením z…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Do misky dáme tvaroh, tavený sýr, změklé máslo a tresčí játra i s olejem.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmačkáme…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost, nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši.Tresčí játra utřeme s máslem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši.Nakonec přidáme jemně usekanou cibuli, pažitku, citronovou šťávu…
Obě konzervy otevřeme a vylijeme šťávu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vše dáme do misky i se sýrem. Trochu osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a hotovo.
Do hrnce dáme jeden litr vody, osolíme a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny, dýni i žampiony. Vaříme tak, aby těstoviny byly al dente. Slijeme, necháme…
V hrnečku s nepřilnavým dnem z mléka a mouky svaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout.Tresčí játra utřeme s máslem a po částech vetřeme i vychladlou kaši.Do…
Šalát natrháme a rozložíme na tanier.Na šalát dáme na kocky nakrájanú paradajku a nadrobno nasekaný strúčik cesnaku.Navrch poulakáme kúsky tresčej pečene, prelejeme…
Mrkev oškrábeme, překrojíme napůl a vložíme do porcelánové misky. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a dáme pomalu mikrovlnit. Já mikrovlnil na 180 W 40…
Na pánev vyklopíme jedno balení tresčích jater i s olejem a přidáme nakrájenou cibuli a rajče.Přidáme tymián, pepř a sůl. Posypeme trochou nastrouhaného tvrdého sýra a…
Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek