Treska s česnekovým zábalem
Recept ještě nebyl hodnocenTresku potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením a necháme odležet. Pak obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tresku potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením a necháme odležet. Pak obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme.
Tresku omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou.Oloupeme brambory (můžou být i z předešlého dne), nakrájíme na plátky a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit 5 min.…
Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku…
Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu. Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně…
Treskove platky nechame rozmrazit, ale aby se nerozpadala a nebyla vodnata, v tom pripade muzeme osusit cistou uterkou prebytecnou vodu. Zatimco se maso rozmrazuje,…
Troubu předehřejeme na 180°C. Z jogurtu, oleje, citronové kůry a šťávy, špetky soli a pepře připravíme marinádu. Rybu nakrájíme na kostky a vložíme do marinády.…
Rybu bez kůže a kostí nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na proužky, limetky a citron vymačkáme. Nasekané chilli na drobno smícháme s cukrem, rybí omáčkou a kořením.…
Uvařené brambory jemně nastrouháme, rybu nakrájíme na malé kousíčky nebo rozmělníme vidličkou. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto tuhé tak, aby se…
Maso nakrájíme na kostky (asi 2 cm) a smícháme v misce s kari pastou a citronovou šťávou. Cibulky nakrájíme šikmo. Cuketu nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé…
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme, přilijeme vývar a…
Ryby podélně rozpůlíme, osolíme a opepříme.Dvě jarní cibulky necháme vcelku a zbytek nakrájíme na kolečka.Na dno zapékací misky nalijeme asi 2 lžíce oleje, navrstvíme…
V míse smícháme vodu, olej, mouku a sůl. Vymícháme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odpočívat.Pórek nakrájíme na půlkolečka, tvrdý sýr nastrouháme a smícháme s…
Anglickou slaninu s cibulí dáme do pánve a opečeme, přidáme porce tresky, kterou jsme osolili a opepřili. Opečeme po obou stranách a vyjmeme, necháme na teplém místě.Do…
Tresku omyjeme a osolíme. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka, chorizo na kostky a cuketu na kolečka.Na pánvičce rozehřejeme olej nebo máslo a tresku na něm prudce…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vidličkou rozmačkanou tresku,…
Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme…
Tresku vložíme do mléka, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, do mléka přidáme nakrájené lahůdkové cibulky, vývar a jíšku. Provaříme a nakrájenou rybu…
Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát a oloupeme je. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje. Porce tresky osolíme a opečeme. Vyndáme je a dáme stranou.…
Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným…
Do zapékací misky vložíme kousky ryby a na půlky rozkrojená rajčata. Osolíme, opepříme, tresku poprášíme paprikou a vše zakápneme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Špenát dáme do hrnce a necháme ho povolit. Můžeme přidat trochu vody ale nemusí být. V hrnci ho podusíme tak 15-20 minut. Když je špenát rozpuštěný tak do něj…
Vychytávky slaví deset let: Díky nim jsem se naučil vařit spoustu skvělých věcí, říká moderátor Láďa Hruška
Fofr koláč bez práce: Staročeský obrácený jablečník je na přípravu snadný a v chuti báječně šťavnatý
Dokonalá vosí hnízda a další skvělé nepečené cukroví, které musíte vyzkoušet