Světlá vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví, pokud je milujete i Vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví, pokud je milujete i Vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Meruňky dobře teplou vodou omyjeme (bývají sířené) a osušíme. Rozehřejeme čokoládu a na každou meruňku lžičkou trochu kápneme. Pak na čokoládu nasypeme oříšky a…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.…
Marokánky – tenké, křupavé plátky plné oříšků a sušeného ovoce – nejsou jen vánoční pochoutkou, ale ideálním sladkým doplňkem k odpolední kávě či čaji po celý rok.…
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, k nim přidáme ostatní tekuté suroviny a promícháme.Do formičky na muffiny dáváme po lžíci těsta. Na těsto dáme kávovou lžičkou…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost. Recepty na oblíbené rodinné dorty se dědí z generace na generaci. Není ale na škodu čas od času…
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme…
1) na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu moučkového cukru. 2…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka…
Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. …
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme…
Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošlu soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet. Poté těsto rozdělíme na dvě…
Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou…