Vynikající likér z ledových kaštanů
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Veselé nemusí být jen Vánoce. Přichystejte formičky, lentilky a na pomoc pozvěte i nejmladší členy domácnosti. Marcipánky ze sušeného mléka, co chutnají jako marcipán a…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…
Navážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Pravý marcipán voní po mandlích a je ozdobou cukroví, dortů či známých čokoládových kuliček. My si však doma můžeme připravit jeho alternativu ze sušeného mléka, cukru a…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
KORPUS - Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Recept na mléčnou modelovací hmotu, ze které můžete připravit zdobení na dorty, cukroví a další moučníky. Hmotu lze obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak…
Vyšleháme bílky se sladidlem, citronovou šťávou a trestí do tuhé hmoty.Opatrně postupně vmícháme mandlovou mouku.Naplníme zdobičku, na pečící papír tvarujeme asi 3 cm…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Rozpustíme máslo a vše smícháme dohromady. Naplníme do silikonových formiček(12ks), nemusíme vymazávat a jdou krásně ven. Pečeme na 170°C asi 15 minut na horkovzduch.
Milovníci marcipánu zbystřete. Toto cukroví je hotové raz dva, nemusí se péct a chutná po marcipánové tresti. Není to sice pravý marcipán, ale i tak se bude na vánočním…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.Cukr a změklé…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Vodu s máslem přivedeme do varu a nasypeme do ní mouku. Těsto tzv. odpálíme, tzn. mícháme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Necháme vychladit. Poté na vál…
Cukr a máslo utřeme, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem, necháme ztuhnout a…
Stolování s nejmenšími: Dítě potřebuje kvalitní židličku a nezávadné nádobí
Tři pivní polévky, které chutnají skvěle: Česká s krutony, německá s vejci nebo francouzská s cibulí na podzim parádně zahřejí
Pečení na neděli: Křehké věnečky se žloutkovým krémem podle paní Třešňákové