Sýrové preclíky
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin propracujeme těsto a necháme v lednici půl hodiny uležet.Těsto vyválíme, vykrájíme preclíky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a trošku posypeme solí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin propracujeme těsto a necháme v lednici půl hodiny uležet.Těsto vyválíme, vykrájíme preclíky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a trošku posypeme solí…
Všechny přísady odvážit do mísy a rozdrobit žloutky. Zpracovat těsto, nechat v lednici přes noc. Těsto dát do strojku, udělat rohlíčky.. Péct na 180 stupnů, nechat…
Heru utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme mleté ořechy a piškoty, dochutíme rumem. Do ořechové směsi přidáme i trochu Studentské pečeti.Košíčky naplníme ořechovou směsí a…
Vejce šleháme v misce s oběma cukry asi 5 min. Přidáme změklý tuk a dál šleháme. Přilijeme postupně šlehačku. Opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Připravíme…
Múku, cukor, kakao prášok do pečiva si preosejeme do misy, pridáme vajíčko, prilejeme rozpustený tuk a spracujeme cesto. Zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme do…
Jablečný koláč mívá obvykle úspěch u strávniků. Pokud ho vytuníte pudinkem a zapečeným sladkým bílkovým sněhem, sklidíte oprávněnou pochvalu a hotový koláč se na…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Vanilkové rohlíčky z vinného těsta vás překvapí svou křehkostí a úžasnou vůní. S těstem se skvěle pracuje a přestože neobsahuje ořechy, rohlíčky jsou lahodné a budou…
Rychlé perníčky se vám budou hodit pokud chcete zaměstnat malé neposedy prací v kuchyni. Příprava těsta netrvá dlouho, vykrajování bude čistě o dětské radosti a zdobit…
Uděláme těsto a hned pletemé housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Upletemé housky a necháme je kynout cca 45minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme…
Do mísy vysypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Lehce promícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a důkladně zamícháme. Klasicky vytřeme máslem pečící formu na bávoky,…
Utřeme Heru s oběma cukry, postupně přidáváme vejce a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a citron (ten si celý ostrouhám, usuším a skladuji pro příště v uzavřené…
Koláč s jablky ochucený skořicí je lety osvědčená klasika. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu - příprava je snadná a rychlá, koláč voní po skořici a po rumu a…
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto…
Vejce vyšlehám s cukrem, přidám mouku s práškem do pečiva, a zamíchám šlehačku, vyleju na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto natřeme náplň, poklademe ovocem a…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky. Ke žloutkům přidáme oba cukry a Heru a vyšleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a rum a ještě šleháme.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na malé kousky a utvoříme kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Koncem vařečky uděláme důlek a pečeme dorůžova…
Jakmile je v názvu pojem babička, je to záruka proveditelnosti a kvality receptu. Nic tak neprověří recept, jako zkušenost babiček. Tak tedy zkuste připravit perníčky…
Chutné slané pohoštění můžete připravit s pomocí skvělého pomocníka - domácí pekárny. Naplnit závitky "šneky" už pak zkuste podle svojí fantazie. Upečte, narovnejte na…
Těsto na závin připravíme jen ze tří ingrediencí, tuku, mouky a tvarohu. Výhodou tohoto těsta je, že je rychle hotové, ihned připravené k použití, vhodné na sladké i…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta,…
Sedm historických zajímavostí o jídle: Humři se používali jako hnojivo, pepř byl cennější než zlato a Britové „vyráběli“ falešný banán
Velikonoce v Polsku: Vláčný koláč mazurek podle našeho receptu zvládne každý
Retro okénko: Dáte si raději okurkový, rajčatový nebo mrkvový salát?