Špagety po lombardsku
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené špagety necháme okapat. Na tuku osmahneme usekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené špagety necháme okapat. Na tuku osmahneme usekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme…
Nejdříve na vál nasypeme mouku, postupně přidáme změklý tuk, cukr, ořechy, med, žloutek i skořici a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici.…
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Rozehřejeme olej, vmícháme kmín a postupně všechna koření. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, krátce osmahneme. Přidáme mungo, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka.…
Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepříme.Z vajec, nakrájené cibule a žampionů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, přeložíme napůl a sepneme párátkem…
Troubu zapneme na 200 °C. Neloupaná jablka nastrouháme na velkých slzách. Lupínky rozmixujeme ručním mixérem, jen chvilku, ne na prášek. Smícháme s práškem do pečiva,…
Nejprve si připravíme makovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme podle chuti umletý mák s nastrouhanými jablky či hruškami, citronovou šťávou a kůrou, skořicí a…
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený…
Maso nakrájíme na kousky a v kastrolu nasucho opečeme do šeda. Podlijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu, ale pouze do výšky masa, maso nesmí plavat!!! a dusíme do…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
Mouku prosijeme s kypřicím práškem a cukrem.Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a na špičku lžičky nastrouhaný muškátový oříšek.Zpracujeme na těsto, které zabalíme do…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Ovocný koláč z jogurtového těsta je svěží a lehký dezert, který si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Tento koláč kombinuje jemné jogurtové těsto…
Výborná zeleninová večeře, která vypadá pěkně na talíři. Cherry rajčata plněná sýrovou náplní s bylinkami podáváme spolu s plátky opečené cukety, kterou ochutíme kari.…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Opět jedna zdravější verze lineckého cukroví, tentokrát z ječné mouky. Ječná mouka má specifickou, lehce oříškovou chuť a díky nižšímu obsahu lepku je lépe stravitelná.…
Masopustní akce 2024: Kam se vydat na průvod masek, kde ochutnáte jitrničky a ovar a kde se budou smažit koblihy
Soutěžící MasterChef Česko jdou do boje: Seznamte se s šestnácti uchazeči o dva a půl milionu korun a prestižní titul
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním