Rýžový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělý a snadný oběd z rýže a meruněk. Použít můžeme však jakékoli oblíbené kompotované ovoce. Vše jen smícháme, poklademe sněhovou čepicí z bílků a pečeme. Vyzkoušejte,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělý a snadný oběd z rýže a meruněk. Použít můžeme však jakékoli oblíbené kompotované ovoce. Vše jen smícháme, poklademe sněhovou čepicí z bílků a pečeme. Vyzkoušejte,…
Tyto křehké tvarohové šátečky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s pár základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné.…
Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci…
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem. Zkuste tentokrát jednoduchou tvarohovou bábovku dochutit mletým mákem. Díky vyšlehanému sněhu v těstě bude bábovka vláčná. Konzistenci…
Pokud máte rádi tvarohové moučníky, určitě upečte i tento. Kromě vláčné tvarohové náplně vás zaujme i pěknou trojbarevnou strukturou na řezu. Tento koláč se výborně hodí…
Nádherné a kreativní, originální cukroví, to jsou vánoční koule z perníkového těsta. K jejich přípravě potřebujete speciální formičky ve tvaru polokoule a vykrajovátko,…
Smícháme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Pak přidáváme všechny tekuté a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný dobře vysypaný plech a pečeme ve…
Tento recept na klasický piškot můžete použít v mnoha obměnách. Pokud upečete na plechu, stačí potřít šlehačkou, nebo pudinkem a ozvláštnit ovocem. Pokud upečete v…
Hrnkové koláče jsou vděčným a zaručeným způsobem, jak rychle vykouzlit sladké a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu. Koláč je šťavnatý a voňavý, určitě ho nebudete…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Není nad to, když si k odpolední kávě dopřejete něco sladkého na zub. Pokud chcete upéct moučník, který je vláčný, voní sladkým kořením a nemusíte do něj přidávat vejce,…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na moučník s ovesnými vločkami a chia semínky. Koláč je vláčný díky jablkům a…
Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradičním vánočním cukrovím, které rozhodně nesmí na slavnostní tabuli chybět. Pokud je upečete na první adventní neděli, budou…
Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít…
Pudinkové moučníky patří mezi nejoblíbenější, a to především díky snadné přípravě a lahodné chuti. Moučník je vláčný a na řezu hezky vypadá. Je ho plný plech, takže se…
Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného…
Závěr léta patří borůvkám, tak by byl hřích nevyužít jejich sezónu. Ať už máte lesní nebo kanadské, náš recept si s nimi hravě poradí. Upečte si vláčné a nadýchané…
Tyto laskonky se od klasických bílkových skořápek značně liší, nicméně patří mezi oblíbené cukroví našich babiček i prababiček. Kokosové těsto se tradičně rozválí a…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Bábovka je takovou pomyslnou královnou mezi moučníky, receptů na bábovku je opravdu nespočet a každá rodina má určitě ten svůj nejoblíbenější. Vyzkoušejte tentokrát…
Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky -…
Dny chleba se po dvou letech vracejí do Pardubic. Odborníci vyberou nejlepší chléb z 80 soutěžních vzorků
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky