Skořicovo-jablečný beránek nebo bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenJedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Mezi jednu z nejdelších velikonoční tradic patří pečení beránka, který symbolizuje oběť Ježíše Krista. Upečený z těsta s jablky bude krásně vláčný. Beránka hojně…
Milovníci máku ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka snadno připravíte z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Tato polévka je jednoduchá a chutná skvěle. Připravíme ji z nastrouhané mrkve a brambor, které povaříme ve vývaru. Na závěr stačí zahustit jíškou, dochutit bylinkami a…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…
Zdobení povrchu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Užijte si nejen chuť tohoto koláče, ale také vizuální požitek…
Nudle uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu.Po uvaření je scedíme, dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.Vložíme do vymazané a strouhankou…
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou,…
Jednoduchá a dobrá omáčka na přelití brambor, pokud vaříte bez masa. Z omytého salátu, stačí dobře vymačkat vodu a v omáčce mu na prohřátí bude stačit minutka. Na závěr,…
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste si upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny upečené každá zvlášť se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem a beránka…
Talíř plný zeleniny doslova září všemi barvami a obsahuje spoustu vitamínů. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny, jako je například chřest, ředkvičky a nebo také…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Červený, černý nebo bílý: Jak se liší různé druhy rybízů a jak je nejlépe zpracovat?
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí
Jak připravit dortová lízátka cake pops jako od cukráře? Tyhle kroky byste neměli podcenit!