Třešňová bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenTřešňová bublanina je oblíbený letní dezert, který přináší sladkost třešní a lehkost nadýchaného těsta. Tato verze kombinuje křehkost lineckého těsta s jemností třeného,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Třešňová bublanina je oblíbený letní dezert, který přináší sladkost třešní a lehkost nadýchaného těsta. Tato verze kombinuje křehkost lineckého těsta s jemností třeného,…
Vláčný koláč plný ořechů a a ovoce. Rychlá příprava pro všední den. Tuto sladkou dobrotu, si můžete dát ke kávě, nebo jako svačinku, když máte chuť na něco dobrého. V…
Nadýchaný a šťavnatý koláč je plný tvarohové náplně a rybízu s jahodami. Na povrchu je posypán máslovou drobenkou. Na sváteční setkání, jen tak k odpolední kávě nebo…
Za královnu mezi moučníky můžeme jistě považovat bábovku. Její vzhled a příchuť můžete vždy přizpůsobit. Tato bábovka je dvoubarevná, nadýchaná a plná rybízových kuliček…
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Přebytky letního drobného ovoce využijeme v tomto lahodném koláči. Nadýchaný a vláčný piškot potřeme tvarohovou náplní a tu posypeme borůvkami a malinami. Ovoce ještě…
Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm,…
Období sklizně cuket je tu a zajisté již přemýšlíte, jak je zpracovat. Odložte slané recepty stranou a upečte krásně vláčný cukeťák, který je tak akorát sladký a…
I když se spojení kořenové zeleniny a bábovky může zdát zvláštní, určitě stojí za vyzkoušení. Bábovka je krásně vláčná a voňavá a jistě si na ní pochutná celá rodina.…
Tento výborný letní koláč připravíme z křehkého těsta, do kterého přidáme strouhané mandle. Náplň tvoří lahodný krém ze zakysané smetany a bílé čokolády, drobné čerstvé…
Lahodné drobné košíčky plněné barevnou šlehačkou jsou ideálním pohoštěním na oslavy. Krásné barvy šlehačky docílíme přidáním džemu. Košíčky na závěr ozdobíme černým a…
Oblíbeným letním pokrmem je bezesporu lečo, upotřebíme do něj přebytky čerstvé zeleniny za zahrádky. Do leča můžete přidat i cuketu a ochutit jej bazalkou. Samozřejmě…
Tento dezert je inspirován francouzskou Šarlotou. Připravíme ho v menší verzi ve formách na muffiny. Je to velmi snadné a výsledkem je piškotová miska plněná lahodným…
Mléko zahřejeme a do části mléka přidáme lžičku cukru z už odváženého množství, rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Mezitím rozpustíme máslo,…
Na slavnostní tabuli pro zarputilého masožravce připravte masový dort. Není složitý na přípravu a oslavenci udělá určitě větší radost, než jeho sladká obdoba z cukrárny.…
Muffiny jsou velmi oblíbeným moučníkem a dají se připravit v různých druzích. Pro milovníky čokolády jsou velmi dobrou volbou muffiny připravené podle tohoto receptu,…
Čokoládovo-ořechová bábovka je dokonalá volba pro každého, kdo miluje spojení jemné čokolády s lískovými ořechy. Tato bábovka je vláčná, nadýchaná a plná bohaté chuti,…
Lívance jistě zpříjemní každé nové ráno. Zvlášť, když je připravíme na společnou rodinnou snídani. Tyto smažené nadýchané lívanečky připravíme z kynutého těsta a při…
Výborná maková bábovka se švestkami zazáří na vašem stole. Díky ovoci je krásně vláčná a pokud ji nesníte hned, vydrží pár dní. Nemáte-li švestky, nevadí, vyzkoušejte ji…
Krásně měkké perníčky, vonící po medu, nesmí mezi vánočním cukrovím chybět. Bez nich by to prostě nebyly ty pravé Vánoce. Jejich příprava není tak složitá, jak se na…
Zajímavý a neobvyklý moučník, který je tvořen kombinací křehkého těsta, povidlové náplně s ovocem a upečené krupicové kaše. Koláč je opravdu velmi vláčný a šťavnatý a…
Tento pokrm, který spojuje šťavnaté plátky hovězího masa plněné lahodnou směsí koření a zeleniny vám připomene kouzlo staročeské kuchyně. Jemně pečené v troubě na…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Grilování s Martinem Svatkem: Maso na hamburger má být přírodní, vajíčko ani cibule do něj nepatří. Parády jsou okolo, říká