Tuňák a la žraso
Recept ještě nebyl hodnocenMaso na 3h do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Do výpeku dát smetanu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso na 3h do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Do výpeku dát smetanu,…
Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…
Do pánve dáme rozpustit sádlo. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.Česnek spolu s cibulí dáme do pánve a necháme lehce…
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…
Uvaříme brambory ve slupce, vejce též. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, též uděláme s vejci. Nasypeme do mísy.Oloupeme cibuli, nakrájíme a přidáme do mísy.…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a oreganem. Přidáme nakrájené máslo, vajíčko a vodu. Propracujeme těsto a zabalíme do fólie. Necháme ho v ledničce hodinu…
Žloutky, sůl, pepř, mouku a šlehačku vymícháme a přidáme tuňáka a nakonec sníh z bílků. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, biskupský chlebíček...)…
Do tří zapékacích misek rozdělím olej z tuňáka a přidám kousíček másla, jen pro chuť. Nakrájená rajčata rozložím do misek. Papriky podélně rozkrojím, položím na…
Vše pečlivě omyjeme. Nakrájíme, posolíme, popepříme. Na salát vyklopíme tuňáka, já jsem použil s chilli papričkami a celé to polijeme šťávou z pomeranče a citronu.
Čočku naložíme do vody. Po té povaříme 15-20 min s tymiánem. Dále dáme vařit na páru na menší kousky nakrájenou brokolici dokud nezměkne (cca 20 min). Nakrájíme 1/2…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Nakrájíme cibule, feferonku a vejce uvařené natvrdo.Tvaroh smícháme s tuňákovou konzervou a konzervou tuňákového salátu.Přidáme nakrájené cibule, feferonku a vejce.…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Steaky z tuňáka nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm. Zalijeme octem a necháme 40-60 minut macerovat.Poté ocet slijeme, přidáme kokosový krém, nakrájenou cibuli,…
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
V osolené vodě uvaříme těstoviny, které po scezení promícháme s olivovým olejem.Do mísy dáme pokrájenou rukolu, půlky rajčátek a tuňáka, pak přidáme prochladlé těstoviny…
V misce smícháme tuňáka, nakrájenou cibuli, scezený hrášek a kukuřici. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a 3 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou.…
Zeleninový salát ocení všichni, kdo jsou přes celý den pořád v běhu, i ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého. Jako příloha se hodí sýrové chipsy,…
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Voňavé pečené brambory, budou skvělou samostatnou večeří, nebo jako příloha ke grilovaným specialitám. Zvládne je každý a navíc do přípravy můžete zapojit i své…
Máte chuť na dobré jídlo, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Tento pokrm je hotový během chvilky a jistě si na něm pochutnáte. Těstoviny zalijete jednoduchou…
Tento osvěžující a zdravý salát kombinuje jemnost kuskusu s chutí tuňáka a křupavými paprikami. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře a jeho příprava je rychlá a…
Když máme přebytky cukety, hodí se inspirace, jak ještě jinak cuketu zpracovat. Tentokrát cuketu naplníme směsí sýru a tuňáka, posypeme ji balkánským sýrem a zapečeme. K…
Poctivý punčák vonící rumem. Upečený podle receptu Josefa Maršálka bude lepší než z cukrárny
Rychlá „nouzová“ polévka: Voní bylinkami, báječně chutná, a přitom na ni stačí jen pár surovin, které máte běžně doma
Jak poznat v obchodě kvalitní chleba? Všímejte si barvy bochníku, pevnosti kůrky i pružnosti střídky, říká expertka Hana Nykodymová