Pomazánka z řapíkatého celeru s chilli a oregánem
Recept ještě nebyl hodnocenZelerovú stonku nasekáme na drobné kúsky alebo nahrubo rozmixujeme.Zmiešame tvaroh, zeler, nadrobno nakrájanú cibuľu, lístky oregána. Okoreníme, osolíme. Dochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelerovú stonku nasekáme na drobné kúsky alebo nahrubo rozmixujeme.Zmiešame tvaroh, zeler, nadrobno nakrájanú cibuľu, lístky oregána. Okoreníme, osolíme. Dochutíme…
Sóju s tvarohom rozmixujeme, pričom kvôli lepšiemu rozmixovaniu pridáme trošku mlieka (podľa potreby, ale nie veľa, pomazánka nesmie byť riedka).Pridáme papriku, pažitku…
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, solamylom a citrónovou kôrou. Cesto rozdelíme na polovicu, budú 2 záviny. Vyvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a stred…
Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť. Náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a…
Z prísad vymiesime cesto, dáme do chladničky na 1 hod odpočinúť. Vyvaľkáme na 5 mm hrubo, vyrežeme kolieska s priemerom asi 6 cm, na každé uložíme plnku, prehneme a…
Lístkové cesto rozrežeme na 4 štvorce. Každý prehneme na polovicu na trojuholník a odrežeme okraj široký cca 1cm tak, aby pri vrchole trojuholníka boli okraje neodrezané…
Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. K vychladnutému mangoldu pridáme tvaroh a soľ a dobre premiešame. Zemiaky nastrúhame, pridáme…
Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň premiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na plát ( budeme mať 2 záviny ). Na cestá rozotrieme tvarohovú náplň a…
Zmiešame všetky ingrediencie na náplň a naplníme ňou cannelloni ( surové, nevaríme ich !!! ). Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú…
Tvaroh premiešame s mliekom (dávame ho málo, podľa hustoty tvarohu, aby tvarohová hmota nebola veľmi riedka) a chia semienkami. Necháme semienka cca 30 min nabobtnať…
Bramboru dobře omyjeme kartáčkem, jednu stranu nařízneme do kříže, případně bramboru ještě propícháme vidličkou. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 200…
Všetky prísady na cesto dáme do misky a vymiesime hladké cesto. Cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy a urobíme cca 2-3 cm vysoký okraj.Na oleji orestujeme…
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka. Do horúceho pšena nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Občas premiešame, aby sa dobre spojila s pšenom. Necháme vychladnúť…
Na oleji opečieme z oboch strán filetky ryby (nakrájané na porcie), ktoré sme osolili. Vyberieme a uložíme bokom.Na tej istej panvici zakryté dusíme 10 min na polovicu…
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto…
Niťovky (nudle) uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny. Pridáme uvarené niťovky a premiešame. Vmiešame…
Všetky ingrediencie dobre zmiešame do cesta, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska. Do stredu urobíme prstom jamku, vyprážame z oboch strán na oleji a do…
Korpus : Celé vajcia aj so škrupinou odvážime. V tej istej hmotnosti si odvážime hladkú múku a cukor.Vajcia rozklepneme a dáme zvlášť žĺtky a zvlášť bielky.Žĺtky…
Na oleji 5 minút restujeme na kocky nakrájané tofu so sójovou omáčkou. Necháme vychladnúť.Vychladnuté tofu rozmixujeme s tvarohom, ľanovými semienkami, strúhanou mrkvou,…
Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice)…
Tvaroh prešľaháme s kyslou smotanou.Pridáme kari a kurkumu, dosolíme a dochutíme šťavou.Pri podávaní ozdobíme plátkom kiwi.
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Není nic lepšího, než si po svátečním obědě dát malý pohárek s ovocem a piškoty. Složení nemusí být nijak náročné, stačí mít doma pár základních surovin a sladká tečka…
Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale…
Mrkvový tatarák od vítěze Pohlreichova souboje restaurací: Šéfkuchař Salabky prozradil důležitý trik na správnou přípravu mrkve
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!
Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo