Avokádová snídaně
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky chleba jsem potřela trochou olivového oleje a opekla na grilovací pánvi z obou stran.V pánvi jsem rozehřála olivový olej a připravila 4 volská oka.Avokádo jsem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky chleba jsem potřela trochou olivového oleje a opekla na grilovací pánvi z obou stran.V pánvi jsem rozehřála olivový olej a připravila 4 volská oka.Avokádo jsem…
Smetanu nalijeme do hrnce a zahříváme. Jakmile začne vařit, ihned odstavíme a vsypeme do ní rozlámanou čokoládu. Necháme pár minut odstát, vezmeme metličku a začneme…
Smícháme tvaroh s trochou mléka, tuto směs okořeníme, přidáme uvařená vajíčka a vidličkou je rozmělníme na malé kousky.Nakonec přidáme cibulku a pažitku, pořádně…
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kakaem, kypřícím práškem, chia semínky, nakrájenými jablky, skořicí, vejcem a sladidlem dle chuti. Směs dejte péct cca na 35-40…
4 lžičky želatiny smíchejte se 4 lžícemi studené vody a nechte nabobtnat (cca 5 minut). Mezitím rozdrobte sušenky válečkem v čisté utěrce na co nejjemnější drť -…
V michěru rozšleháme do krému tvaroh, brynzu, máslo a sýr.Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo a protein. Nakonec opatrně přidáme kypřící prášek. Těsto rozetřeme na plech a pečeme 8 minut na…
Bramborový koláč s vanilkovým krémem je netradiční dezert, který překvapí svou jemností a lahodnou chutí. Brambory v těstě dodají koláči vláčnost a nadýchanost, zatímco…
Do mísy dáme cukr s vejcem a utřeme do pěny. Přidáme podmáslí, mléko, olej, vanilkovou pastu, kúru a šťávu z citronu a med. Důkladně promícháme, aby se všechny složky…
Vše na spodní „korpus“ smícháme, vznikne hustá hmota, kterou pomocí ve vodě namočené lžíce rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem ( měla jsem průměr 26cm )…
Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat. Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy, které nakrájíme na menší kousky. Po 30 minutách…
Kynuté těsto rozválíme přímo na plechu na plát a pak zdobičkou nebo sáčkem na něj nastříkáme z tvarohu mřížku. Do mezer klademe jakékoliv ovoce, já jsem dala broskve a…
Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme. …
Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme. …
Máte rádi jednoduché, rychlé recepty, po kterých nezůstane příliš špinavého nádobí? A když jsou ještě zdravé a chutné zároveň, tak není co řešit. Připravte si ke snídani…
Mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vejce vypracujeme do hladkého těsta , vyložíme jim koláčovou formu a dáme 1-2 hodiny do chladna. Mezitím připravíme náplň. Do…
Drobenka: Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem…
Pudink uvaříme podle návodu, použijeme nízkotučné mléko. Uvařený pudink nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.Švestky uvaříme s cukrem, rozmačkáme a necháme…
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.Po lžících přidáváme do…
Všechny ingredience, kromě okurky, dáme do vyšší nádoby a rozmixujeme tyčovým mixerem.Okurku můžeme oloupat, či nemusíme a nakrájíme na širší kolečka - cca 1,5-2 cm.…
Je to tak, klasický hamburger nemusí hned znamenat, že jde o nezdravé jídlo. S tímto receptem si můžete dál držet svoji štíhlou linii a přitom se skvěle najíst. Maso i…
Tato jednoduchá pomazánka se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačině. Oceníte ji zvláště, pokud se snažíte o redukci váhy. Tvaroh a tofu stačí smíchat se zeleninou.…
Svěží tvarohovou pomazánku s jarní cibulkou a rajčetem upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Pomazánku, doslova nadupanou bílkovinami, konzumujeme namazanou na…
Ani cukr, ani lepek! Nejnebezpečnější věcí ve vaší kuchyni je tichý zabiják jménem E621
Hostina na svatého Martina: Uvařte si husí polévku kaldoun podle Marie-Janků Sandtnerové!
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo