Smetanová buchta s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenV míse ušleháme žloutky s cukrem a po trochách přisypáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, nahrubo nastrouhanou čokoládu, tvaroh, olej a smetanu.Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse ušleháme žloutky s cukrem a po trochách přisypáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, nahrubo nastrouhanou čokoládu, tvaroh, olej a smetanu.Vše…
V míse smícháme suchou směs, tj.mouky, prášek do pečiva, skořici, rozhrneme do stran a uděláme důlek, do něj dáme cukr, vanilkový cukr a znovu rozhrneme a uděláme důlek.…
Všechno na těsto.dáme do mísy a ušleháme, dáme do vymazané formy a upečeme na 180°C asi 35 minut. Mám formu na tento dort, ale dá se to i bez ní. Upeče se těsto na…
V tomto bezlepkovém koláči mouku zastupuje mák, proto jako ovoce jsou nejvhodnější švestky, které se k máku velice dobře chuťově hodí. Mouka je v drobence nahrazena…
Tvrdý tvaroh nastrouháme a vše smícháme.Nalijeme do formiček, vymazaných troškou kokosového oleje.Ozdobíme borůvkami, vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C.
Ze lžíce mouky, cukru a droždí (+ vlažná voda) necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, špetku soli a postupně přiléváme mléko (těsto musí být nelepivé). Uděláme z něj…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
1. Nejprve si připravíme dortovou formu a vyložíme její dno pečícím papírem. Pak si v míse smícháme všechny ingredience na čokoládovou drobenku: polohrubou mouku, cukr,…
Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu. Přidáme…
Těsto: suroviny (1 část) rozmixujeme, přidáme suroviny (2 část), které pouze vmícháme. Na rozpálené pánvi vytřené olejem lžící lijeme těsto - jeden lívanec 2 pol.lžíce …
Jednoduchý dezert se smetanovým krémem vykouzlí prázdninovou atmosféru i uprostřed rušného pracovního týdne. Zastavte se a vychutnejte si chvilku pohody.
Tahle sladká smažená dobrota vám udělá dvojnásobnou radost. Je z pár surovin které máte běžně doma, moc nestojí a vyřeší vám dilema s moučníkem po obědě nebo k odpolední…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Tvarohovo-jogurtová omáčka plná bylinek, je lahůdkou ze studené kuchyně. Výborně se hodí k vařeným bramborám a vejcím. Můžeme si také pohrát s tvary a barvami na talíři…
Chutný moučník na nedělní odpoledne připravíme snadno bez váhy a během hodiny jej máme na stole. Jemné nadýchané těsto doplní vrstva lahodného krému z tvarohu, který…
Typický závin je znám svou náplní z jablek. V tomto případě jsou však jablka nahrazena šťavnatým a kyselkavým rybízem. Tvaroh pak dodá jemnost a ořechy s piškoty celou…
Někdy není na pečení moc času a hodí se hotové listové těsto, náplň můžeme použít jakoukoli a máme za 30-40 minut na stole rychlý a dobrý moučník. Pokud máme více času,…
Jemný nadýchaný korpus s kokosovou chutí doplníme lahodným krémem z tvarohu. Osvěžující tón celého moučníku pak zajistí šťavnaté mandarinky. Před servírováním pak…
Třešně s čokoládou jsou hříšnou kombinací. A vy si ji můžete zakomponovat do tohoto tvarohového koláče. Jemný korpus doplní třesně a po upečení také kakaová šlehačka.…
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který v sobě snoubí křupavost ořechového těsta s jemnou chutí tvarohu a osvěžujícím…
Slaný koláč, plněný špenátovou směsí a vajíčky vařenými natvrdo, můžete připravit nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Koláč je příjemně sytý a o…
Tato jemná a lahodná roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem je ideálním dezertem pro každou příležitost. Nadýchané těsto se perfektně snoubí s lehkým…
Ochutnejte Tunisko! Dejte si čerstvé datle, smažené taštičky brik nebo speciální mrkvový salát
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Nejlepší dušený špenát je skvělý k masu i do těstovin. Chce to jeden malý trik