Francouzské palačinky s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenV mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Na žádné oslavě rozhodně nesmí chybět malé chuťovky. Pokud je připravíte s touto skvělou tvarohovou pomazánkou z uzeného sýra a štiplavého krenexu určitě neuděláte krok…
Kdo by si nepamatoval na oblíbený Míša dezert ze svého dětství. Tento recept vás nadchne nejen jeho jednoduchou přípravou, ale zejména dokonalou chutí, ve které se…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Do mísy vložíme mouku, tvaroh a na menší kousky nasekaný tuk. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, necháme chvíli odpočinout v chladu a pak vyválíme.Můžeme plnit sladkou i…
Připravili jsme si pro vás recept na řezy inspirované famózními irskými dortíčky. Křehké těsto plné kakaa, voňavé po oříšcích, můžete buď vyválet a nebo důkladně…
Rychlý koláč, na který můžete použít ovoce, kterého máte právě dostatek čerstvého nebo máte tajné zásoby v mrazáku. Křehké těsto s ořechy pokryjeme vrstvou tvarohu, pak…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Jestliže nemáte zrovna náladu na pečení, a přesto by to chtělo něco sladkého, dopřejte si tento luxusní pohár. Je hotový během chvilky a efekt je zaručen. Kombinace…
Chcete-li upéct na Velikonoce mazanec, ale nejste fanouškem kynutého těsta, máme pro vás tip na jeden tvarohový. Veškeré suroviny společně jednoduše smícháte, přidáte…
Tato sladká pochoutka spojuje jemné a nadýchané tvarohové těsto s osvěžující jablečnou náplní s vůní vanilky. Navíc jsou tyto taštičky snadné na přípravu, takže si je…
Do mixéru vhodíme opraný špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě,…
Tento koláč s tvarohovou náplní a švestkami je nebesky dobrý. Jeho příprava je velmi jednoduchá, není potřeba kuchyňský robot ani jiný pomocník, těsto připravíte jako…
Jablečný závin z tvarohového těsta je výbornou a rychlou variantou tohoto oblíbeného moučníku. S těstem se skvěle pracuje, při přípravě spotřebujete přebytky jablek a…
Jablečný závin je velmi křehký a vláčný díky použitému rostlinnému tuku. Těsto velmi připomíná listové, ale rozhodně není tak pracné. Zvládnou jej připravit i…
Uvaříme pudink dle návodu nebo jak jsme zvyklí, necháme vychladit, poté do vlažného zašleháme tvaroh.
Vejce s tvarohem utřeme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Knedlíky tvarujeme v dětské krupičce.Necháme 2 hodiny uležet. Vaříme 8-10 minut ve varu a pak zmírníme.…
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň v misce- všechny ingredience dobře vymícháme na hladkou hmotu, pak si v druhé míse připravíme těsto na bábovku- všechny suroviny…
Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme…
Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme k němu mouku, protein, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 10…
Všechny suroviny na těsto propracujeme ručně na vále. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nebo hrubou moukou. Hotové, hladké těsto rozprostřeme na dno…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva…
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky