Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta 2
Recept ještě nebyl hodnocenOvocné knedlíky připravujeme zejména v létě na mnoho různých způsobů. Čerstvé jahody můžeme tak díky tomuto receptu zabalit do bramborovo-tvarohového těsta. K nim pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovocné knedlíky připravujeme zejména v létě na mnoho různých způsobů. Čerstvé jahody můžeme tak díky tomuto receptu zabalit do bramborovo-tvarohového těsta. K nim pak…
Syté, na povrchu lehce mazlavé, uvnitř vláčné díky tvarohu a smetaně. Takové jsou knedlíky z bramborového těsta. Uvnitř každého z nich je pak skrytá švestka s mandlí.…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme. Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme…
Pokud máte doma listové těsto, vyzkoušejte tyto krucánky. Množství medvědího česneku si určujete víceméně sami, tvaroh stačí jen trochu osolit, nebo jeho část nahradit…
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Ředkvičky jsou oblíbenou surovinou do pomazánek. Této pomazánce dodávají svěží a štiplavou chuť, tvaroh ji zjemní a dodá správnou konzistenci. Chuť navíc zvýrazní…
Pokud máte doma zmrzlinovač, neváhejte a pusťte se do přípravy lahodně osvěžující zmrzliny, s příchutí třešně a rebarbory. Tato kombinace chutí vás zajisté okouzlí a…
Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Milovníci rebarbory jásají. Sezona této netypické zeleniny je konečně tady a je potřeba ji náležitě využít. A jestli letos nevíte, co s rebarborou, určitě tenhle dort…
Tato jednoduchá pomazánka je svěží a lehce pikantní. Jako základ použijeme nakrájená vařená vejce a tvaroh, přidáme řeřichu, ředkvičky a hořčici. Podáváme ji na pečivu…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Tento recept na houby s medvědím česnekem si určitě zamilujete. Namísto žampionů budou i skvělé hříbky, ale dát můžete i jiné tvrdší lesní houby. Když sezóna medvědího…
Kdo by neodolal krásně křupavému, dozlatova osmaženému řízku? Zkuste do nich přidat tvarohovou směs s medvědím česnekem a pikantní klobásu, takto připravené řízky si…
Výrazná brynza, jemná čerstvá ricotta a tvaroh jsou základem pro skvělou pomazánku. K osvěžení chuti nám poslouží čerstvé bylinky, třeba aromaticky výrazný kopr a…
Rychlá tvarohová pomazánka s vejci, plná bylinek a chutí. Bude se hodit na svačinu nebo k večeři, můžeme jí nabídnout celé rodině. Připravit k ní můžeme dobrý čaj a do…
Dezerty do skleničky se těší veliké oblibě, díky své snadné přípravě. Lahodný banánový pohár s tvarohovým krémem, posypaný sekanými oříšky, je ideální volbou, když vás…
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami jsou dokonalým dezertem pro horké letní dny. Tento jednoduchý pokrm kombinuje sladkost mražených borůvek s krémovou jemností…
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou…
Dobré dvoubarevné těsto, vrstva tvarohu a čerstvé ovoce zasypané křupavou zlatou drobenkou tvoří tento výborný moučník. Ať už zvolíte jahody nebo třešně, jistě si na něm…
Letní osvěžení v podobě domácí ovocné zmrzliny. Můžeme jí servírovat v pohárech, nebo pořídit oplatkové kornoutky. Výborná bude s ovocným přelivem, čokoládou nebo…
Piškotový koláček s třešněmi a tvarohem je dokonalou kombinací jemného piškotového těsta, osvěžujících třešní a krémového tvarohu. Tento koláček je ideální volbou pro…
Chcete připravit chutný dezert pro někoho, kdo musí (nebo chce) konzumovat bezlepkové pokrmy? Zkuste chutný nepečený dezert. Na korpusku s ořechy jsou dokonce dva chutné…
Plněné trubičky jsou vítaným pohoštěním na svatbách i oslavách. Tentokrát je připravíme trochu jinak. Naplníme je citronovým krémem z tvarohu a smetany a po upečení…
Hrníčky vhodné na pečení snášející teplotu cca 180 °C vymažeme máslem a vysypeme piškotovou drtí. Piškoty můžeme buď nastrouhat nebo použít sekáček potravin.Z bílků…
Znáte croque monsieur? O oblíbeném francouzském sendviči psal již spisovatel Marcel Proust
Velikonoční perníčky od PerníKáči: Podle receptu úspěšné perníkářky jsou hned měkké, krásně voní a povedou se každému
Cesta ke štíhlé linii: Jídelníček podle čtyř živlů poradí, jak shodit přebytečná kila!