Francouzské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou…
I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do…
Pokud chcete připravit slavnostní pohoštění, zkuste slaný závin, který velmi dobře nahradí klasické chlebíčky. Jeho předností je, že má chuťově zajímavou náplň a jeho…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
Nejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme,popepříme,potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme…
Zapečená kolínka s uzeným masem, kabanosem, slaninou a eidamem skvěle poslouží jako rychlý a chutný oběd či večeře. A pokud náhodou zbyde, nevadí, chutnají skvěle i…
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a…
Usmažíme palačinky obvyklým způsobem. Mražený špenátový protlak necháme povolit a potom ho podusíme spolu s prolisovaným česnekem, osolíme. Vychladlé palačinky skládáme…
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.Přemístíme do pekáčku.Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme,…
Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek . Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou, odstraníme poklici a přebytečnou…
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně…
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli…
Na oleji z jedné strany opečeme moravské uzené.Otočíme jej a vyklepneme na ně vejce. Jakmile bílek ztuhne, odstraníme z plamene a podáváme.
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Pokud hledáte recept pro nedělní vaření, tak tento bude tím pravým. Opečené a ještě navíc zapečené vepřové kotlety s dalšími ingrediencemi jistě uspokojí vaše chuťové…
Jednoduchý štrúdl s výraznou náplní z kysaného zelí a moravského uzeného si můžeme vychutnat jako svačinu, nebo ho nabídnout hostům jako pohoštění. Je chutný a zároveň i…
Bílé části pórku pokrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, scedíme a propláchneme studenou vodou.Neochucené mleté maso krátce osmahneme na oleji.Prošleháme mléko s…
Maso kuchyňsky upravíme. Na okrajích nařízneme. Smícháme olej, uzenou papriku, sůl a pepř. Maso naklepeme a necháme cca 3 - 4 hodiny naložené ve směsi s uzenou…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…