Novoroční linecké pro štěstí
Recept ještě nebyl hodnocenZ lineckého těsta můžete vykouzlit roztomilá kolečka ozdobená čtyřlístkem a semínky. Ať již je využijete na ozdobu sváteční novoroční tabule, nebo upečete pro jinou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z lineckého těsta můžete vykouzlit roztomilá kolečka ozdobená čtyřlístkem a semínky. Ať již je využijete na ozdobu sváteční novoroční tabule, nebo upečete pro jinou…
Piškot s meruňkovým pudinkem je lehký a osvěžující dezert, který spojuje vláčné těsto, krémově jemný pudink a sladkokyselou chuť meruněk. Ideální volba pro odpolední…
Brownies jsou oblíbeným dezertem v anglosaských zemích, ale našly si již cestu i k tuzemským mlsalům. Při přípravě se základem z červené řepy se můžeme spolehnout na…
Vajíčka vymícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Dáme mezi oplatky, zabalíme do alobalu a dáme zamrazit.
Oddělíme žloutky od bílků, z kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem, solí a pak zamícháme mouku s práškem do pečiva a lehce…
Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Recept na crumble s rebarborou je lákavou variantou nedělního moučníku. Není složitý na přípravu, přitom výsledek je velmi lahodný. Přidejte k němu vanilkovou zmrzlinu…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné…
Tyto kokosky jsou uvnitř měkké a na povrchu křupavé. Nádherně provoní celou kuchyň a skvěle se hodí jako svačinka na cestách nebo pohoštění k čaji. Kokosovou chuť skvěle…
Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou…
Rybíz s cukrem a kořením vaříme asi 10 minut, ke konci přidáme rum a nalijeme do suchých sklenic, které ihned obrátíme.
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte. Přidejte mouku, cukr, skořici…
Nejprve uděláme jahodovou náplň.Jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Trochu rozmixujeme, kdo nechce mít kousky jahod, rozmixuje úplně.Pak přilijeme v…
Do trochu mléka s cukrem rozdrobíme droždí a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme žloutek, zbytek cukru, sůl, vlahý tuk, vanilku, citr. kůru a vypracujeme vláčné těsto,…
Vše smícháme a natlačíme do formy vyložené pečícím papírem na tloušťku cca 1 cm. Dáme ztuhnout do lednice. Nejlepší jsou druhý den, kostky se krásně rozleží a propojí…
Žloutky napěníme a postupně přidáváme a zatíráme cukr. Do této směsi přikapáváme olej. Do mouky přidáme pr. do pečiva. Do napěněných žloutků s tukem a s cukrem přidáváme…
KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku,…
Mouku smícháme se sodou, skořicí a vanilkou. Vejce promícháme s cukrem a medem a vlijeme do mouky. Uhněteme hladké těsto.Z těsta utvoříme kuličky velikosti vlašského…
V kastrůlku našleháme všechny suroviny. Kastrůlek dáme do horké vodní lázně a ušleháme hustý krém. Vychladlý krém necháme zmrazit.