Kynuté bochánky s drobenkou a krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZ trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme…
Do väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky…
Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm.…
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vložíme do mísy a trochu je rozmícháme. Ohřejeme vodu, mírně osolíme a postupně střídavě s moukou přidáváme ke žloutkům. Můžeme šlehat el.…
Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce). Ze…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme. Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny…
Nejprve si uvaříme krůtí krk(vývar použijeme na polévku), obereme a nakrájíme na drobno a ještě si uvaříme těstoviny, které propláchneme studenou vodou, necháme okapat,…
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme (cca 3 lžičky soli) a necháme asi půl hodiny odstát. Potom nastrouhané brambory přendáme do síta, necháme odtéct…
Změklý tuk , vejce a cukr jemně rozmíchame el.šlehačem, pak vmíchame mouku s práškem do pečiva, nalijeme víno a teprve ted´dobře promíchame a přidame čokoládu. Těsto…
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci…
Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku,…
Klobásky (libovolné dle chuti) nakrájíme na kolečka a na pánvi s trochou oleje necháme opéct.Poté přidáme na větší kousky pokrájenou sušenou alpskou šunku (může být i…
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Scedíme a rozmačkáme vidličkou (i nedbale). Do horkých přidáme na kostičky nakrájená vařená vajíčka, nakrájené okurky,…
Všechny suroviny spolu dobře promícháme.Z hmoty tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v rozehřátém sádle (nebo oleji).
TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalít do vymazané dortové formy a…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Mleté maso ochutíme kořením, osolíme, opepříme, dáme vejce, na drobno nakrájenou cibuli a hladkou mouku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme karbanátky, každý…
Z každé suroviny si asi 2 lžíce odebereme, prášku do pečiva jen trošinku a vajíčko rozšleháme a trošinku taky dáme bokem k ostatním ingrediencím a pořádně vše…
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Jak na tradiční Masarykovo cukroví? Dokonalému výsledku prospěje namočení ořechů i odležení těsta, pak bude chuť božská
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé