Plzeňské (francouzské) brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZapékané brambory se salámem jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří touží po chutné a syté večeři. Kombinace jemně pečených brambor, lahodného salámu a rozpuštěného sýra si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapékané brambory se salámem jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří touží po chutné a syté večeři. Kombinace jemně pečených brambor, lahodného salámu a rozpuštěného sýra si…
Zapékané brambory se salámem jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří touží po chutné a syté večeři. Kombinace jemně pečených brambor, lahodného salámu a rozpuštěného sýra si…
Prosátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím…
Nad vodní párou jsem rozpustila čokoládu a máslo. Do čokolády s tukem jsem zašlehala cukr s jedním balíčkem vanilkového cukru. Následně jsem zašlehala vejce, jedno po…
Pórek nakrájíme na kolečka a maso na kousky. Do pánve dáme výpek nebo sádlo a přidáme pórek a česnek. Po chvíli restování přisypeme maso, kapii a kukuřici. Vše společně…
Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici. Přisypeme těstoviny (klidně…
Čočku uvaříme v cca 1/2-3/4 l vody. Čočku je dobré předem namočit, stačí jen na 2 hodiny (ale i více), je pak rychleji uvařená. Ke konci varu, když už je čočka skoro…
Čočku uvaříme v cca 1/2-3/4 l vody. Čočku je dobré předem namočit, stačí jen na 2 hodiny (ale i více), je pak rychleji uvařená. Ke konci varu, když už je čočka skoro…
Zapneme troubu na 170°C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem nebo podložkou (papír lehce pomažeme olejem, jde pak lépe stáhnout).Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky…
Nejdříve nastřihneme tři části pečícího papíru podle pekáčku, na kterém budeme pak obráceně péct. V plechové misce šleháme nad parou do rozpuštění máslo, med, cukr,…
Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme muškátový kvet a osolíme. Dobre premiešame.Na panvici rozpálime olej a lyžicou vykrajujeme z cesta väčšie…
Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou, přeneseme na něj těsto, potřeme rozšlehaným vejcem a…
Žloutky třete s polovinou dávky cukru a asi třemi lžícemi horké vody do pěny. Bílky šleháme do tuha se lžící studené vody a zašleháme zbylý cukr. Utřené žloutky a sníh…
Žloutky třete s polovinou dávky cukru a asi třemi lžícemi horké vody do pěny. Bílky šleháme do tuha se lžící studené vody a zašleháme zbylý cukr. Utřené žloutky a sníh…
Na těsto si ušleháme vejce s povoleným máslem a přidáme ostatní ingredience-cukr, kakao, kávu, prášek do pečiva, mouku, smetanu(mléko) a pěkně promícháme. Dáme na pečící…
Jablká očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pokvapkáme citrónom. Maslo rozpustíme, pridáme múku, chvíľku miešame. Stiahneme z ohňa, chvíľku necháme chladnúť,…
V misce smícháme vychladlou rýži s jablkem a slaninou( oboje nakrájené na kostičky). Přidáme česnek, pórek, petrželku, všechno koření a osolíme. Nakonec vmícháme…
Švestkové koláče patří mezi stálice našich moučníků. Nemusí však být jen na plechu. Máslové nekynuté těsto můžeme dávkovat do košíčků na muffiny, poklást je kouskem…
Spojení ořechů a pomeranče je vskutku podzimní záležitostí. Upečte se na chladný a mlhavý víkend nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky, medu a oříšků. Uvnitř něj pak…
Králíka vykostíme. Hřbetní oříšky, vykostěná stehna ještě nařežeme na menší řízkečky, přední nohy necháme s kostí. Skelet použijeme třeba na polévku. Maso pomažeme kari…
Kotlety naklepeme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa, posolíme, vymažeme hořčicí, vložíme anglickou, cikánskou a kousek řepíku celeru, z jedné strany posypeme citronovým…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Podáváme s brambory a…
Brokolici si uvaříme, celer nastrouháme na hrubo, cibulku nakrájíme na kolečka. Vše smícháme i s vejci a rýží, podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme…