Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso si nakrájíme na nudličky (asi 1 cm). Cibuli si oloupeme a nakrájíme na osminky. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a restujeme jí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso si nakrájíme na nudličky (asi 1 cm). Cibuli si oloupeme a nakrájíme na osminky. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a restujeme jí do…
• Maso: Kuřecí/krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pořádně promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a maso restujeme dozlatova (s…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
Zapneme troubu na 160°C Na kolečka nakrájenou šalotku nasypeme na cca 5 dkg zpěněného másla a deci oleje. Na menším plameni zvolna restujeme. Cibulka se nesmí připálit…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť …
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Smícháme uvedené ingredience (kromě paprik) do marinády. Vložíme filety a necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Pak rozpálíme tuk a okapané filety velmi zprudka osmahneme…
Medailonky z vepřové panenky, předem marinované v pomerančovém pepři a šťávě, jsou krásně křehké, šťavnaté a plné chuti. V kombinaci s jemnou omáčkou a různě upravenými…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme.Takto upravené maso slabě potřeme hořčicí a nakrájíme na větší…
Zpěnit na 4 lžících oleje cibuli, až je měkká. Přidat hovězí maso, osolit, opepřit a opéci do hněda ze všech stran. Podlít vínem a vývarem a dusit asi dvě hodiny. Podle…
Zeleninu a maso nakrájíme na stejně velké kostičky, dáme do pekáče. Přidáme nastrouhaný česnek, protlak, víno, ocet, sojovku, bylinky, osolíme, opepříme a zakápneme…
Kachní játra očistíme(neklepeme),posypeme kořením a tymiánem,solí a dáme pomalu opéct na pánev s olejem,mezitím nakrájíme zeleninu-papriku na proužky,zelenou cibulku na…
Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy,2x zadní běhy,2xhřbet).Maso lehce prošpikujeme(nemusí se),osolíme a posypeme kořenící směsí.Do pekáčku si vložíme králičí…
Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a…
Večer pred prípravou kura naporcujem na jednotlivé diely a dobre nasolím. Chrbát nechám na polievku a odložím do chladničky. V širokom kastroli alebo v pekáči rozpálim…
Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa. Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme. Na dno maslom vymazaného pekáča…
Rybí filety si prořízneme na větší plátky. V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a…
Omyté ředkviky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké.Slaninu opékáme dokřupava…
■čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme šťopku a semínka (někdo má rád i se semínky) ■cibuli…
Nejprve z uvedených surovin v mixéru uděláme pesto. Současně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, domácí tak, jak jsme zvyklí.Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a…
Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Bezmasá jídla: Čočkové karbanátky jsou skvělou náhradou těch masových, voní čerstvými bylinkami a jsou jednoduché
Domácí rajčatový protlak je báječnou možností, jak zpracovat rajčata a uchovat si jejich chuť až do zimy
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k Vánocům: Vyrobit si ho doma je hračka a stojí to jen pár korun