Květák na víně
Recept ještě nebyl hodnocenKarfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Mäso narežeme na plát, ktorý naklepeme a potom narežeme na plátky cca 3x3 cm. Vložíme do misy, osolíme, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme v chlade odstáť asi 3 hod…
Filety lehce zakápneme citronem a necháme chvíli odstát. Potom je osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme jadérek.…
Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča,obložíme bobkovým listom,…
Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a osolíme, opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky či osminky, dle velikosti, osolíme.…
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané…
Na másle si zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou petržel, tykev a cuketu, orestujeme, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem. Zalijeme vínem, necháme…
Filety osušíme,zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky,…
Filety zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky, podlijeme…
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Steaky osušíme, zakápneme citronem a mírně osolíme.V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a steaky zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme sušená rajčata a…
Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme. Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na…
Filety osolíme a jemne okoreníme bielym mletým korením. Na panvici na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak a pridáme na kocky narezané paradajky. Krátko…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na stranách nařízneme. Fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jablko zbavíme jadřince a taky nakrájíme.V pánvičce…
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a steaky zprudka opečeme. Vložíme…
Příprava: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem. Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích. Smíchané koření…
Maso si nakrájíme na proužky nebo menší kousky a min. na 2 hodiny je naložíme do marinády. Poté kousky obalíme ve strouhance s posekanou petrželkou a poskládáme na…
Kuře vykostíme, ale kůži necháme na mase. Křidýlka a kosti můžeme použít na vývar :o). Vykostěné maso nakrájíme na větší kousky, které opečeme z obou stran na…
Nejprve očistíme lišky od nečistoty z lese, větší lišky překrojíme. Oloupeme šalotku, a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme…
1. V pánvičce rozpustíme máslo spolu s olejem, přihodíme rýži (nepropranou) a orestujeme. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevypaří. 2. Postupně přiléváme za…
V hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pridáme pokrájanú dužinu z paradajok. Menšie ryby vypitváme a dáme do hrnca spolu s hlavami s väčších rýb, s…
slaninu si nakrájíme na kostičky, vhodíme na pánev(např.Wok) osmahneme do křupava přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět libovolnou uzeninu…
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Mrkvové karbanátky: Na krásně šťavnaté a voňavé jídlo stačí jen několik ingrediencí, a přitom ho pořídíte doslova za pár korun
Pečeme s Ivou: Fantasticky nadýchané vdolečky - voňavá dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina