Kuře v červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenKusky kuraciny osolim, okorenim, zlahka obalim v muke. Paradajky olupeme, vyberieme mokre vnutro a semienka, papriku zbavim jadierok, cibulu ocistim. Vsetko nakrajam na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kusky kuraciny osolim, okorenim, zlahka obalim v muke. Paradajky olupeme, vyberieme mokre vnutro a semienka, papriku zbavim jadierok, cibulu ocistim. Vsetko nakrajam na…
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme…
Očištěnou cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Přísady na marinádu pečlivě smícháme, ochutnáváme, aby chutě byly vyvážené. Marinujeme cca 1 hodinu.Na rozpálenou pánev…
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…
Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty.…
V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě…
Rybí maso (zralok ) zbavene kuze a patere si vložíme do misky a zalijeme vínem a nechame uležet Cca půl až 1 hodinu. Mezitím si připravíme směs na obalování: Do…
Náplň : Tvaroh a cottage zmiešame, pridáme nadrobno narezanú paradajku, prelisovaný cesnak a ochutíme korením a podľa potreby soľou. Naplníme cannelloni. Na omáčku…
Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu. Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a…
Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a…
Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách.…
Smícháme přísady na marinádu a očištěnou čtvrtku do ní vložíme, pěkně obalíme marinádou ze všech stran, necháme hřbetem nahoru a občas ještě povrch potíráme marinádou.…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu půvoního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku…
Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí.Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky…
Maso nakrájíme na medailonky a opečeme na oleji s polovinou másla. Opečené maso osolíme a udržujeme teplé.Na pánev vlijeme víno, zprudka povaříme s vypečenou šťávou, na…
Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Madle nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem.…
Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony,…
Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka. Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a…
V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi dvě minuty. Pak do hrnce narovnejte…
Seitan připravíme z kila mouky, rozklepeme do placky a uvaříme v ochucené vodě (ochutila jsem zeleninovým bujonem v kostce, miso pastou a čerstvým tymiánem). Uvařený…
Připravte si všechnu zeleninu, fazole slijte a dobře properte, nechte okapat. Tempeh rozdrobte prsty, pokud používáte natural, opečte ho s trochou dobré sojové omáčky …
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…