Marinované kuřecí paličky s višňovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu…
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen…
Jemně dušené hovězí maso, které se doslova rozplývá na jazyku, je dokonale ochucené aromatickými bylinkami a doplněné svěží cuketou. Červené víno dodává jídlu výrazný a…
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…
Děda jde do kuchyně. Vidím Vojtíška, jak nadzvedává poklice a libuje si. To bude dobrota, to bude dobrota. Zůstal jsem stát mezi dveřmi a koukám, jak lžíce mizí v hrnci…
Pečeně: Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny…
Pečeně: Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Kačenu, nejlépe domácí;-), rozpůlíme, opereme, ze všech stran osolíme a dáme na noc do lednice. Česnek očistíme, utřeme, přidáme med, víno a promícháme. Marinádou…
Na oleji osmažíme do zlatova cibuli na plátky, přidáme cukr, krátce opečeme a dodáme mrkev, celer taky na plátky, bobkový list, jalovec a nové koření. Na konec vložíme…
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce…
Na oleji zesklovatíme cibulku s prolisovaným česnekem, přidáme na kousíčky nakrájené maso spolu s na kostky nakrájenými rajčaty a povaříme, až se začnou rozvařovat a…
Očištěná játra nakrájíme na plátky a opečeme po obou stranách na oleji. Zalijeme červeným vínem, přidáme worcestrovou a sójovou omáčku. Okořeníme chilli a pepřem. Krátce…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a…
Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod…
Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky…
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno. Předem smícháme mouku s práškem, kakaem a pern. koření. Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a…
Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. …
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Poté maso…
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový…
Játra opláchneme,očistíme od případných žlučovodů a blanek a můžeme je rozříznout na polovinu. Slaninu,mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky-asi 0,5cm,cibuli na…
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Jak si naplánovat zdravé jídlo na běžný den? Tohle byste měli mít ve spíži a v lednici
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na univerzální tymiánový sirup. Má blahodárné účinky na zdraví, říká odbornice