Pomazánka z mletého masa na způsob rillettes
Recept ještě nebyl hodnocenDo vyšší pánve dáme na kousek sádla opéct maso. Mícháme a rozdělujeme maso od sebe, až zbělá. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, kmín, sůl, vodu a víno.Pánev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vyšší pánve dáme na kousek sádla opéct maso. Mícháme a rozdělujeme maso od sebe, až zbělá. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, kmín, sůl, vodu a víno.Pánev…
Cibuli osmažíme, dáme petržel. Potom přidáme tuňáka nakrájeného na kostičky a orestujeme. Pak podlijeme vínem a přidáme rajčata. Nakonec vše promíchám s těstovinami.
Prsíčka seřízneme, hořčici smícháme s worcesterem a prolisovaným česnekem a namažeme prsíčka, poklademe šunkou, na pánvi osmažíme vajíčko a dáme na šunku a posypeme…
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pórek, celer a přidáme všechno koření. Zalijeme kečupem a vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a přesekanou pažitku. Necháme…
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a naložíme do směsi: nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, kurkuma, sůl, pepř a trochu oleje. Směs vložíme do rozpálené pánve a…
Játra očistíme a pokrájíme na silnější nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, opepříme, poprášíme zázvorem,…
Do dvoch kastrólikov nalejeme po 1 lyžici oleja , 1 prelisovanom strúčiku cesnaku a 1 narezanej cibuli. Do jedného pridáme nadrobno narezanú žltú papriku a bazalku. Do…
Opláchneme kuřecí maso, nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s melanží a částí mléčného škrobu a necháme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a směs zprudka opečeme,…
1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme.…
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na…
Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát. Poté utvoříme malé frikadelky ( karbanátky,…
Nakládaný zázvor, 1 a ½ meruňky nakrájené nadrobno, 2 dcl vína a brusinky a smícháme. Směs vtlačíme pod kůži ze všech stran,i na povrch kuřátka, polijeme marinádou, …
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Pečená zelenina: Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Očištěný pórek nakrájejte na 10 cm špalíky a ty ještě příčně rozčtvrťte. Žampiony, ředkvičky nakrájejte na čtvrtky.…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu…
Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty. 1- Tvrde maso nema rado…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Jemná vepřová panenka obalená v netradičním, chuťově zajímavém těstíčku ze smetany a bílého vína rozhodně stojí za vyzkoušení. Ve fritovacím hrnci je připravená během…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…