Světlá vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví, pokud je milujete i Vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 297 kJ / 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví, pokud je milujete i Vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
Tento lahodný koláč z jemného těsta a intenzivního nakyslého džemu, vás okouzlí svou bohatou chutí a barevným kontrastem. Každý kousek tohoto koláče je jako malé…
Těsto: Vejce s cukrem začneme šlehat, postupně přidáváme nejprve olej a 2 vanil. cukry a po částech hrnek mléka a dva hrnky pol. mouky a kypřícím práškem. Na plech…
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Linecké těsto vyválíme a dáme do formiček.Upečeme a necháme vychladnout. Kokosové mléko vyšleháme do tuha, zahustíme kokosem, kdo chce přidá trochu cukru.Košíčky…
Fantastický svěží koláček, který je obohacen o višně. Višně jsou asi nejlepším ovocem, jaké nám příroda může dát. S tvarohovým krémem, který potlačí jejich kyselost, se…
Poháry jsou zpravidla slavnostní záležitostí, ale chuť je někdy tak silná, že si je připravíme i ve všední den. V tomto receptu najdete inspiraci na pohár s višněmi,…
Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse elektrickým šlehačem ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem.…
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který v sobě snoubí křupavost ořechového těsta s jemnou chutí tvarohu a osvěžujícím…
Nejprve prosejeme mouku do větší misky, lehce osolíme, přidáme tvaroh, máslo a vše promícháme. Vyndáme na vál nebo podložku a ručně zpracujeme jemné vláčné těsto. Mák …
V mise spolu zmiešame rozdrvené sušienky, mleté vlašských orechy, perníkové korenie a rozpustené maslo.Do tartaletkovej formy (priemer 28 cm) vložíme vymiešanú…
Připravíme omáčku smícháním džemu s chilli omáčkou a zbytkem surovin. Hermelín rozkrojíme na šest trojúhelníčků.Obalujeme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse, elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky,přidáme olej a mouku s kypřícím práškem…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse elektrickým šlehačem ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem.…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse elektrickým šlehačem ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem.…
Oprané a osušené filety z tresky pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odstát. Posolíme a lehce okořeníme směsí koření Severské scampi. Na pánvi tresky krátce…
Růžový pohárek pro malou holčičku udělá stejně tak radost a tečku za slavnostnějším obědem klukům a jejich tatínkům. Zvlášť když dospělákům vylepšíte piškotový základ…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Malé dortíčky, co potěší mlsné jazýčky. Takové najdete v tomto receptu. Korpus je osvěžen banánem a jablkem. Jednoduchý krém z jogurtu a pudinku doplní pikantní…
Tyto dárky potěší pod stromečkem všechny milovníky pohybu!
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií