Staročeské řepáky
Recept ještě nebyl hodnocenDo části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a pár minut restujeme.Propláchneme pohanku a přidáme jí k zelenině…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům,…
Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům,…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a lehce přeřizneme napůl (neprokrojujeme do konce). Maso dáme na talíř, osolíme je a opepříme. Lehce je poklepeme paličkou na maso, ale ne…
Těsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela,…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Užijte si dokonalou kombinaci křehkých piškotů namočených v lahodné kávě, které se spojí s krémovou jemností pudinkové náplně a pikantností džemu. Tato delikátní skladba…
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez…
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky…
Taková ta správná podzimní polévka. Zahřeje, nasytí a zavoní bylinkami ze zahrádky. Křupavé nerozvařené růžičky květáku, máslová zásmažka s mrkví a horký vývar s…
Čokoládové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Při troše trpělivosti si je vyrobíte i sami doma. Recept si můžete sami upravit na menší množství a místo sójové…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Jednoduchý recept na výbornou polévku, kterou ocení nejen děti. Krupice ji zahustí a mrkev dodá nasládlou chuť. Ve školce to byla mezi dětmi nejoblíbenější polévka.…
Pokud toužíte po čerstvé houstičce ke snídani a nechce se vám nikam chodit, můžete využít tento recept. Je snadný, rychlý a smotat tři pramínky těsta jako cop zvládne…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Kolik zeleniny jíme a kolik bychom měli?
Dokonalé francouzské toasty ze zbylé vánočky: Sváteční snídaně provoněná rumem a vanilkou zachutná každému
Legendární americký sendvič s arašídovým máslem a džemem: Takhle vylepšený banány jej miloval i král rock´n´rollu Elvis Presley