Bramborový guláš s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Jednoduchý, nenáročný ale dobrý moučník, který vám nezabere moc času. Pokud se vám nechce Salko vařit, je dnes možné si ho již zkaramelizované koupit. Pak jen stačí si…
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich…
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich…
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Mouku smícháme s vodou a droždím,přidáme sůl,lehoučce oleje a vytvoříme.Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout.Bochánky vytahujeme-tvarujeme rukou do…
Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený…
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a…
Bublanina je klasický moučník, který je oblíbený díky dobré chuti a velice jednoduché a rychlé přípravě. Vyzkoušejte třeba tuto - v nadýchaném a vysokém těstě se…
Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou…
Pokud potřebujete vytvořit hezky vypadající dezert, u kterého ale nestrávíte při přípravě mnoho času, jste tady správně. Nadýchaný korpus proložený odlehčeným, dobře…
Původem maďarský krémový dort Esterhazy s tradiční čokoládovou kresbou ve tvaru pavučiny vás okouzlí na první lžičku. Kombinace chutí v tomto moučníku je natolik…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Pečete rádi vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos rafinované dortíčky s mandlovo - likérovou náplní. Dostanou do kolem vás, i všechny, co budou hotové sladké kousky…
Tyto perníčky jsou na pohled úplně stejné, jako ty tradiční. Avšak v jejich těstu není vejce a základ tvoří bezlepková mouka, proto jsou vhodné pro všechny, co mají…
Hledáte inspiraci, jaké cukroví připravit na svatbu? V galerii najdete mnoho způsobů, jaké druhý cukroví připravit, či jak cukroví nazdobit. Svatebčanům tak zpříjemníte…
Odměříme si 300 ml vody, do hrnce nasypeme vanilkový cukr, na něj 250 ml vody a dáme vařit. Ve zbytku vody (50 ml) si rozmícháme pudinkový prášek a když voda v hrnci…
Rozklepneme 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedláme (asi 1 min), přisypeme krupičku, ve které jsme zamíchali prášek do pečiva - musíme vytvořit těstíčko, které není…
Tento recept je v mnoha rodinách dozajista oblíbeným. Jedná se o lahodné řezy z jemného piškotového těsta, které voní kávou a jsou plné ořechového krému. Nahoře je…
Koláče se vzorem zapečeného pudinku jsou velmi oblíbené. Kombinace jemného vláčného korpusu a svěží vrchní vrstvy zakysané smetany je opravdu lahodná. Proto obliba…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Markéta Tomášková z pořadu Peče celá země zvládá každý rok připravit dvacet druhů cukroví. U nás to jinak nejde, říká
Největší radost mi dělalo péct pro královnu Alžbětu II., říká česká vítězka kuchařské olympiády Jaroslava Londová
Víno jako koření při vaření: Jak na opojně skvělé omáčky, rizota či dezerty?