Perník Gingerbread
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy prosijeme mouku a sodu.Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.Máslo nakrájíme na malé kousky.Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy prosijeme mouku a sodu.Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.Máslo nakrájíme na malé kousky.Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu…
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času přípravy a potěší kdejakého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte správný…
Sádlové houstičky, nadýchané a jemné, ozdoba každého stolu, na který je podáte. Jsou vhodné jako příloha k pohoštění i základ svačiny pro děti i pro nás, dospěláky.…
Standardně v obchodě koupíme jen klasické pšeničné piškoty nebo předražené bezlepkové. Pokud tedy vy nebo vaše děti máte bezlepkovou dietu, můžete si skvělé piškotky…
Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí, vše připravíte i upečete v jednom…
Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Tento recept je v mnoha rodinách dozajista oblíbeným. Jedná se o lahodné řezy z jemného piškotového těsta, které voní kávou a jsou plné ořechového krému. Nahoře je…
Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s…
Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
V kastrólu si rozpustím sádlo, pohanku na něm opražím. Stáhnu při tom oheň na minimum. Jak se pohanka natáhne tukem, zaliju vřící osolenou vodou, do které jsem přidal…
V kastrólu si rozpustím sádlo, pohanku na něm opražím. Stáhnu při tom oheň na minimum. Jak se pohanka natáhne tukem, zaliju vřící osolenou vodou, do které jsem přidal…
Do mísy dáme celá vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, olej, vodu, rum a šleháme do světle husté hmoty. Do hmoty přidáme kokosové pudinky a rozšleháme. Naposledy…
Do mísy dáme celá vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, olej, vodu, rum a šleháme do světle husté hmoty. Do hmoty přidáme kokosové pudinky a rozšleháme. Naposledy…
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s…
Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova,…
Rýže je oblíbenou přílohou, ale jak ji připravit, aby se nepřipálila nebo nerozvařila, zkrátka aby byla tak akorát? Pokud nemáte rýžovar, vyzkoušejte tento snadný a…
Suroviny smícháme lžící v misce, poté rukama vytvoříme kuličku, kterou vložíme do úzké vyšší skleničky (např. od majolky) a navrchu kuličky prostřihneme nůžkami křížek. …
Suroviny smícháme lžící v misce, poté rukama vytvoříme kuličku, kterou vložíme do úzké vyšší skleničky (např. od majolky) a navrchu kuličky prostřihneme nůžkami křížek. …
Mozaiková tlačenka je velmi chutná a také svým barevným vzhledem pěkná na oko. V období Velikonoc do ní spotřebujeme vykoledovaná vařená vejce. K nim pak přidáme uzeninu…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu
Dietní hity pro rok 2022: Které fungují, a které vám mohou ublížit? Zeptali jsme se odbornice!
Falešné steaky z květáku: Jsou bleskově připravené, vypadají skoro jako masové a chutí připomínají pizzu