Limoncello
Recept ještě nebyl hodnocenZ cukru a vody uvaríme sirup. Keď to vychladlo, pridáme citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú koru. Premiešame a pridáme vodku. Nalejeme do fliaš(cca 0,7dl), dobre…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z cukru a vody uvaríme sirup. Keď to vychladlo, pridáme citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú koru. Premiešame a pridáme vodku. Nalejeme do fliaš(cca 0,7dl), dobre…
Vanilkové lusky rozřízneme napůl a dáme do čistých sklenic. Přilijeme vodku. Lusky musí být celé ponořené. Sklenici zavíčkujeme.Sklenici dáme na chladné a tmavé místo. A…
Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem. V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme …
Šťávu promícháme s cukrem, přidáme koření a 10 minut vaříme mírným varem pod poklicí.Druhý den šťávu přecedíme, promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v…
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do…
Jablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s vodkou. Maslo roztopíme a necháme prechladnúť. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a postupne za stáleho šľahania doň…
Jablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s vodkou. Maslo roztopíme a necháme prechladnúť. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a postupne za stáleho šľahania doň…
Vychutnejte si osvěžující závan léta s naším jahodovým mojitem Ideální pro horké letní dny nebo večerní posezení s přáteli. Lahodné spojení čerstvých jahod, osvěžující…
Mátový extrakt je koncentrovaný přírodní produkt, který zachycuje svěží a intenzivní chuť máty peprné. Tento extrakt lze využít na ochucení nápojů, dezertů nebo marinád.…
Mátový likér je oblíbený bylinný nápoj, který vyniká svou svěží chutí a léčivými vlastnostmi. Vyrábí se z máty peprné, která je známá svým pozitivním účinkem na zažívací…
Každý míchaný drink se dá snadno pokazit, když ho neumíte dokonale namíchat. O Bloody Mary to platí dvojnásob. Koktejl se obvykle servíruje s řapíkem celeru, v této…
Pomerančový džus smícháme s červeným lambruskem a panákem vodky. Můžeme přidat led.
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
1. Vanilkové lusky podélně rozřízneme špičatým nožem.2. Vložíme je do vymyté sklenice a zalijeme vodkou, promícháme, protřepeme.3. Uložíme na temné a chladnější místo a…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovými zrny.
Pod potahovku je třeba potřít máslovým krémem či ganache, případně tzv.punčovinou (nadrobené zbytky odřezků, máslového krému a marmelády se vymíchají do jemné kašičky)
Všechny ingredience zamícháme, vychladíme a podáváme s kostkou ledu.
Do mixeru dame zloutky, mleko, vanilkovy cukr a pomalu prilevame vodku.Dame vychladit a podavame.
Granátové jablko rozkrojíme a vymačkáme ho na odšťavňovači na citrony. Šťávu přecedíme přes sítko, aby v ní nebyly kousky dužiny, popř. můžeme trošku rozředit asi 3…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do vychlazeného poháru.
Studené máslo nahrubo nastrouháme. Přidáme hladkou mouku, moučkový cukr, kokos, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Na závěr přidáme do těsta vodku, abychom zvýšili křehkost…
Připravte si rajčatovou šťávu. Zralá rajčata rozmixujte a přeceďte přes síto, nebo je spařte, oloupejte a propasírujte.Do míchací sklenice vložte hodně ledu a všechny…
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Melitzanosalata je jednou z nejlepších možností využití lilku. Známe tajemství jeho úžasné kouřové chuti
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná