Bůčkové nudličky
Recept ještě nebyl hodnocenBůček nakrájíme na nudličky a ty škvaříme na suché teflonové pánvi, až pustí tuk. Pak přidáme 3cm dlouhé kousky česnekových výhonků, mírně osolíme a opékáme 7-10min. Dál…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 643 kJ / 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bůček nakrájíme na nudličky a ty škvaříme na suché teflonové pánvi, až pustí tuk. Pak přidáme 3cm dlouhé kousky česnekových výhonků, mírně osolíme a opékáme 7-10min. Dál…
Z mletého masa, drobně pokrájených česnekových výhonků, česneku, papriky, cibule, vejce, mléka, soli, pepře a strouhanky vymícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme…
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.Pak přidáme 3 cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sójovou omáčkou, lehce…
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou solamylu,…
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. Kdo chce, může nejprve na másle osmažit…
Řasy zalijte vlažnou vodou a nechte asi 30 min. bobtnat. Sceďte. Můžete použít i jiné řasy např. wakame, lettuce, dulse, nori.Suroviny na zálivku prošlehejte. Případně…
Brambor a všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přimícháme kari pastu…
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a okořeníme,…
Česnekové výhonky omyjeme, necháme okapat, pokrájíme na co nejmenší kousky. Po částech vkládáme do mixéru a mixujeme a mixujeme. Doléváme olejem, dochutíme solí.…
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a jen krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou…
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme. K masu přidáme nastrouhaný česnek a pokrájené česnekové výhonky a ještě…
Ředkev očistěte, je-li třeba oloupejte, a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.Vývar (vodu) přiveďte k varu, vhoďte ředkev a česnek. Uvařte do…
Pro naši kuchyni je česnek jednou ze základních surovin. Stejně tak je u nás i tradičně pěstován. Z jeho výhonků pak můžeme zpracovat pesto, které užijeme na dochucení…
Vyštípnuté výhonky česneku najdou své využití v kuchyni, jsou totiž šťavnaté, křupavé a mají jemně česnekovou chuť. Vylepšete s nimi klasické snídaňové jídlo - míchaná…
Sezona česnekových výhonků je velice krátká, neváhejte a pusťte se do jejich přípravy. Orestované výhonky se slaninou mají příjemnou česnekovou chuť a budou skvělým…
Jedním z nejšťavnatějších kousků vepřového masa je bezesporu krkovice. Dušená krkovice, doplněná o česnekové výhonky a kedlubnu, je ideálním nedělním obědem. Podáváme s…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek