Plněné krůtí rolky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Jídla z jednoho pekáče si v dnešní uspěchané době získávají stále větší oblibu. Zde jsou místo klasických brambor nebo rýže použity těstoviny. Dokonale do sebe natáhnou…
Šťavnatá husí prsa s křupavou kůžičkou a podzimním ovocem přelijeme šťávou, která má díky vínu silnou chuť. Podáváme je spolu s bramborovými noky, ozdobené bylinkami,…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané, na menší kousky pokrájené batáty, jemně pokrájenou chilli papričku a kokosové mléko. Vaříme do změknutí. Polévku…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Na sádle opečeme slaninu, přidáme cibuli a když zesklovatí i česnek, zamícháme a vsypeme tarhoňu. Neustále mícháme a asi…
Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a na drobounko nasekanými bylinkami.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,…
Využijte čas dýní a uvařte rodině velmi jednoduchou polévku z této skvělé a variabilní podzimní plodiny. Na vyšperkování a dochucení pokrmu bude stačit zázvor, chilli a…
Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme…
Zelí nakrájíme na nudličky. Sádlo rozpustíme a cibuli s kmínem orestujeme dozlatova. Přisypeme zelí, orestujeme, přidáme těstoviny, houby a zalijeme vývarem. Vaříme…
V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout.…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme brambory, pórek a vše…
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme…
Očistěné cukety nakrájíme na menší kousky -/ malou část nastrouháme na jemné nudličky na ozdobu /. Vývar přivedeme k varu, vložíme cuketu a vaříme doměkka. Přilijeme…
300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího…
Porek pečlivě očistíme a jak zelenou tak bílou část nakrájíme na slabé kroužky. Do vařícího vývaru (nebo do vroucí vody s kostkou masoxu) vhodíme porek. Mezitím si na…
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky…
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.Zabalíme do závitku,…
Použijte jako vložku do polévky superpotravinu - quinou. Výživová hodnota polévky se zvýší a chuť nebude nijak ošizena. Spíš naopak. Zařaďte quinou do svého jídelníčku i…
Kuřecí maso s paprikovo - smetanovou omáčkou je jídlo oblíbené u dětí i dospělých. Rychlá příprava předurčuje toto jídlo k vaření ve dnech, kdy času nezbývá a hlad…
Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět / pozor - nepřipálit /…
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme, pak okořeníme mletým kmínem a koriandrem, zalijeme horkým vývarem, osolíme,…