Penne ve smetanovo-rajčatové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny ve smetanové omáčce jsou vynikající kombinací krémového zážitku a svěží rajčatové chuti. Skvěle se hodí pro rychlou a chutnou večeři nebo oběd, který si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny ve smetanové omáčce jsou vynikající kombinací krémového zážitku a svěží rajčatové chuti. Skvěle se hodí pro rychlou a chutnou večeři nebo oběd, který si…
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky.Kuskus dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se pak spodní vrstva kuskusu…
Bulgur je lehce stravitelný, snadno se připraví a má nesporné přínosy pro naše zdraví. Má mnohem více vlákniny a bílkovin než bílá rýže. A chutný oběd pro celou rodinu,…
Těm, kdo mají rádi gulášovou polévku, jistě přijde k chuti i tato zdravější varianta - tentokrát připravená s mletým masem a kapustou. Hustá polévka, vonící paprikou a…
Výborný guláš z pomalého hrnce. Pomalá příprava zajistí propojení vůní a chutí vepřového masa, kysaného zelí a pikantního koření. Nejlépe si něm pochutnáme s houskovým…
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Čerstvě uvařený vývar a nebo vývar zmražený přivedeme k varu.Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme do vývaru. Pozvolna necháme vařit, až je…
Masové rolky se šunkou a sýrem patří mezi oblíbené jídlo zejména u dětí. Tento recept je na plněné kotletky zabalené do slaniny. Pečou se společně se zeleninou a díky…
Rychlovka v podobě bramborového guláše s uzeninou vylepšená přidáním fazolí. Fazole nejen zasytí, ale jsou i zdrojem důležitých vitamínů a minerálů. Proto našly fazole…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Skvěle ochucená směs šťavnatého kuřecího masa a zeleniny je snadná na přípravu a jídlo je hotové do 30 minut. Chutě v receptu se skvěle doplňují a jistě si pochutnáte.…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
I když nemáte moc času na vaření, můžete si připravit chutné jídlo. Tyto kuřecí nudličky stihnete připravit do půl hodiny. Chutnají skvěle a navíc i zaujmou na pohled…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Do vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji…
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná…
Hovězí maso, rozpadající se na jazyku, okořeněné pepřem a česnekem, dušené ve vývaru s hebkou bramborovou kaší. Klasická úprava hovězího masa, která je ideální jako…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…