Šťavnatý králík
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro…
Čočku den předem večer namočíme do vody. Namočenou čočku před použitím scedíme.Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kousky, mrkev na kolečka. Cibuli necháme na tuku…
Máte-li rádi vymazleného vánočního kubu a stýská se vám po něm i jindy v roce, zkuste náš recept. Je to rychlejší a zjednodušená varianta. Bude brzy hotovo a chuť pokrmu…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Teplá a vydatná polévka zahřeje a naplní žaludek. Tuto kořeněnou zeleninovou polévku doplní jemné nočky z máslové jíšky. Je snadná, rychle uvařená a plná samých dobrých…
Přílohový salát ke smaženému, nebo pečenému masu může být vítanou změnou k obligátním bramborám, či kaši. Dochuťte si ho podle vlastní chuti do kysela nebo sladkokysela…
Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i…
Na másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
K nedělnímu obědu se skvěle hodí plátek šťavnatého vepřového masa. Podáváme ho se šťávou a jako přílohu zvolíme kuskus, do kterého pro zajímavější chuť vmícháme česnek a…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby.Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Jarní stylová omáčka s oblíbenou bylinkou. Smetanová, hladká a jemná, navíc s medvědím česnekem. Bude chutnat s bramborem či špekovými knedlíky. Podíl plnohodnotných…
Lahodná hustá polévka plná zeleniny a hub může směle nahradit lehký oběd, nebo večeři. Dochuťte ji do voňava bylinkami a kořením a doplňte krajícem dobrého, nejlépe…
Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den).Hodinu a půl před…
Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek, nakrájenou slaninu, orestujeme a přidáme očištěná játra. Opeříme a přidáme nakrájenou kapii a chilli…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme trochu vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Měkké maso děrovanou lžící…
Houby předem namočíme.V kastrole rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova.Přidáme na nudličky nakrájené maso, sůl a pepř.…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Pokrm na způsob chilli con carne, dušený kořeněný pikantní. Místo mletého masa je zde maso kuřecí, mexický vliv však toto jídlo nezapře. Jídlo je dost syté a husté,…
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný).Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a…
Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…