Žampionové ragú s paprikovou smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá žampionová směs vhodná jako samostatný pokrm nebo jako omáčka k masu. Orestované žampiony spojíme se smetanovou omáčkou, kterou nám přirozeně zahustí cibule.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá žampionová směs vhodná jako samostatný pokrm nebo jako omáčka k masu. Orestované žampiony spojíme se smetanovou omáčkou, kterou nám přirozeně zahustí cibule.…
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Pokud nemáme nebo nechceme použít maso, můžeme znojemskou omáčku uvařit takovýmto jednoduchým způsobem. Pak servírujeme s vařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem dle…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Rajská omáčka potěší snad všechny generace. Lahodná a jemně nasládlá s rozmanitou vůní koření, a hlavně plná zeleniny - taková by měla být. Zaručujeme, že chutná jako ta…
Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je…
Kuskus můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v kombinaci s osmaženou cibulkou, květákem a mrkví, dochucený kari kořením a česnekem. Na závěr vše…
Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem.Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme.…
Krůtí maso je ideální na rychlou přípravu pokrmu. Orestovaná krůtí prsa doplníme jemnou smetanovou omáčkou s hříbky. Jako přílohu můžeme zvolit těstoviny. Tento pokrm je…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Tato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku.…
Tato jednoduchá polévka z červené řepy zaujme na první pohled krásnou barvou. Chuť řepy doplníme zakysanou smetanou, kterou můžeme použít i na ozdobení. Polévku…
Kuřecí játra jsou velice rychlá na svou přípravu. Kromě klasiky, kdy je připravíme na cibulce, můžeme zvolit tuto zajímavou kombinaci. Játra doplníme omáčkou s medem,…
Jemná polévka z mrkve má krásnou barvu a příjemnou chuť. Aromatické koření jí dodává zajímavou vůni. Díky sladké mrkvové chuti a hladké krémové konzistenci jistě…
Dušené hovězí plátky jsou při správné přípravě měkké a šťavnaté. Tentokrát je připravíme na švédský způsob a do šťávy přidáme kyselou okurku a sardelové řezy, které…
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z…
Šťavnatá kuřecí stehna pečená na divoko s vůní bylinek, koření a jemné zeleniny vás okouzlí svou výraznou chutí. Dokonale se doplňují s nadýchanou rýží, která nasákne…
Poslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený. Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub /hřiby a másláky/ a na mírném ohni uvařil. Na pánvi jsem…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…